Montenegro Airlines prodaje dva fokera

Početna cijena jednog aviona je 501,09 hiljada eura, a drugog 659,85 hiljada eura
8 komentar(a)
foker, Foto: Savo Prelević
foker, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2014. 12:05h

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) raspisala je oglas za prodaju dva aviona tipa Fokker F100 po minimalnoj ukupnoj cijeni od 1,16 miliona eura.

Pravo učešća na oglasu imaju domaća i strana preduzeća koja do 18. decembra do 12 sati dostave ponudu i uplate depozit od jedan odsto početne cijene aviona koji se prodaje. Početna cijena jednog aviona je 501,09 hiljada eura, a drugog 659,85 hiljada eura.

Ponude se dostavljaju odvojeno i treba da sadrže ponuđenu cijenu pojedinačno za svaki avion. One moraju sadržati naziv i sjedište preduzeća, njegov registarski broj i izvod iz registra pravnih subjekata, ime i prezime ovlašćenog zastupnika i njegovo punomoćje, broj računa i naziv banke i dokaz o uplati depozita.

Avioni se prodaju pojedinačno i u viđenom stanju, bez ikakvih garancija, prava na naknadne prigovore i zahtjeve. Na vazduhoplovima, kako je navedeno, nema upisanih založnih prava i drugih tereta.

Zainteresovani mogu obaviti inspekciju aviona koji se prodaju, kao i kompletne raspoložive dokumentacije. Oni su dužni da o namjeri da obave inspekciju i ovlašćenim licima koja će je obaviti zvaničnim dopisom obavijeste MA.

Zahtjev za zakazivanje inspekcije, usaglašavanje njenog termina, preuzimanje dokumentacije o avionima biće obavljeno preko ovlaštenog predstavnika MA, Aleksandra Drakića. Zainteresovani ponuđač, odnosno osobe koje on ovlasti da obave inspekciju, moraju potpisati izjavu o povjerljivosti podataka.

Avioni koji su ponuđeni na prodaju biće raspoloživi za inspekciju na Aerodromu u Podgorici do 17. decembra.

Otvaranje ponuda biće obavljeno 18. decembra u 14 sati u prostorijama MA, a kriterijum za izbor najpovoljnije biće najviša ponuđena cijena. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu cijenu, sa njime će biti obavljen postupak neposredne pogodbe.

Odluka o najpovoljnijem ponuđaču biće donijeta u roku od sedam dana, a depozit koji je uplatio biće uračunat u kupoprodajnu cijenu. Ostalim ponuđačima depozit će biti vraćen.

Najpovoljniji ponuđač je obavezan da u roku od 30 dana zaključi kupoprodajni ugovor, kojim će biti definisani svi detalji u vezi sa transferom vlasništva, načinom preuzimanja aviona i troškova osiguranja za prelet vazduhoplova.

Kupac je dužan da kupoprodajnu cijenu uplati u roku koji će biti definisan kupoprodajnim ugovorom.

Ukoliko najpovoljniji ponuđač odustane od zaključivanja kupoprodajnog ugovora ili u predviđenom roku ne uplati cijenu, gubi pravo na povraćaj depozita. Kupoprodajni ugovor će, u tom slučaju, biti zaključen sa prvim sljedećim najpovoljnijim ponuđačem.

Bonus video: