Na Nacrt zakona o energetici stiglo je 350 komentara

Komentare i sugestije dostavili su predstavnici Unije poslodavaca (UPCG), Regulatorne agencije za energetiku (RAE), Uprave za inspekcijske poslove, Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Montenegro Business Alliance (MBA), Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE), Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2014. 14:11h

Na Nacrt zakona o energetici, u okviru javne rasprave, stiglo je 350 komentara i sugestija, pokazao je preliminarni izvještaj Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su naveli da je Nacrt zakona o energetici dostavljen i Sekretarijatu Energetske zajednice, od kojeg je nakon završetka javne rasprave dobijen veliki broj komentara i sugestija.

“Razmatranje komentara i predloga Sekretarijata Energetske zajednice još je u toku i neophodno ih je uzeti u obzir prilikom formulisanja konačnog stava u vezi sa predlogom i komentarima dobijenih u toku javne rasprave. Finalni izvještaj o javnoj raspravi o Nacrtu zakona o energetici biće objavljen nakon završetka tih aktivnosti”, kazali su iz Ministarstva.

Javna rasprava, koja je trajala od 4. avgusta do 15. septembra, sprovedena je kroz više različitih formi komunikacije.

Komentare i sugestije dostavili su predstavnici Unije poslodavaca (UPCG), Regulatorne agencije za energetiku (RAE), Uprave za inspekcijske poslove, Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Montenegro Business Alliance (MBA), Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE), Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Komentari na Nacrt zakona došli su i od Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Privredne komore (PKCG), Jugopetrola, Porto Montenegra, Terne Crna Gora, Plantaža, Javnog preduzeća Grijanje Pljevlja, grupe građana iz nevladinog sektora, Daliborke Uljarević, Steva Muka i Gorana Đurovića, kao i Momira Škopelje.

“U okviru javne rasprave održana su dva okrugla stola - u PKCG i u Rektoratu Univerziteta Crne Gore”, rekli su iz Ministarstva.

Bonus video: