Kolarević: Novac dobila Prerada, a ne ja

"Od Prerade nikad nijesam naplatila iznos od 43.250 eura, jer se nije radilo o iznosu koji je pripao meni, već Preradi kao strani koja je uspjela u sudskom sporu"
336 pregleda 6 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Savo Prelević
Ana Kolarević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2014. 17:59h

Povodom teksta "Radnici Prerade izgubili spor, Kolarevićevoj da plate 43.250 eura", reagovala je advokatica Ana Kolarević čije reagovanje prenosimo u cijelosti.

“Po ko zna koji put ste iznijeli neistinite navode o meni i mom poslovanju, tako da imam obavezu da za rad pravilnog i istinitog upoznavanja javnosti (iako bi to trebala biti vaša obaveza) reagujem i javnost upoznam sa istinom. Istina je da sam kao advokat zastupala Preradu kao tuženu stranu po tužbi 172 bivša zaposlena u sporu koji se vodio pred Osnovnim sudom u Podgorici i da je spor okončan u korist Prerade, a tužioci, njih 172, su u skladu sa Zakonom o parničnom postupku obavezani da solidarno isplate Preradi iznos od 43.250 eura na ime troškova postupka.

Iznos troškova postupka je pripao Preradi kao strani u postupku koja je uspjela u sporu, a ja kao advokat ne znam da li je i na koji način Prerada te troškove naplatila od svojih bivših zaposlenih koji su izgubili spor. Dakle, od Prerade nikad nijesam naplatila iznos od 43.250 eura, jer se nije radilo o iznosu koji je pripao meni, već Preradi kao strani koja je uspjela u sudskom sporu.

Naprijed navedene istinite informacije ste mogli dobiti od mene ili od stečajnog upravnika Prerade gospodina Zorana Jankovića, koji bi iste potvrdio jer odgovaraju istini. To što se nijeste obratili meni ili stečajnoj upravi Prerade radi provjere informacija koje ste dobili i objavili, po ko zna koji put govori o vašem neprofesionalnom radu, koji se ogleda u nestinitom informisanju javnosti koju ste dužni istinito informisati.

Međutim, očigledno je da je isključivi motiv vašeg teksta neistinite sadržine isti kao i svih neistinitih tekstova do sada, a to je predstavljanje mene i mog rada kao krivca za mnoge probleme društva, pa i probleme bivših zaposlenih Prerade, čije nezadovoljstvo želite vašim tekstom usmjeriti ka meni, iako ni na koji način nijesam uzrok niti jednom njihovom problemu”, navela je Kolarević u reagovanju.

Bonus video: