Pavićević: Rečeno nam da novac skidaju za Kolarević

Troškovi sudskog postupka u stečajnoj masi Prerade
51 pregleda 2 komentar(a)
Prerada KAP, Foto: Vesko Belojević
Prerada KAP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.10.2014. 18:05h

Bivši predsjednik Sindikata Prerade Miodrag Pavićević saopštio je "Vijestima" da je radnicima, kojima su tokom prošle sedmice isplaćene naknade na osnovu kamata ostvarenih u sudskim procesima, rečeno da im je dio novca odbijen zbog troškova advokata Prerade u sudskom postupku koji su izgubili tražeći tužbom neisplaćeni dio otpremnine.

"Umjesto 251 euro, meni je odbijeno 284 eura. Naš advokat nam je rekao da je novac koji se nama odbija još ranije uplaćen advokatici Ani Kolarević. Ja i još jedan član bivšeg sindikalnog odbora reći ćemo to i pred sudom, ako bude trebalo“, rekao je Pavićević.

Predstavnik bivših radnika Prerade "Vijestima” je dao presudu vezano za spor koji su izgubili, a više bivših radnika saopštilo je isti razlog zbog čega im je posljednja isplata umanjena. Troškovi ovog parničnog postupku u ukupnom iznosu od 43.250 eura ostali su u Preradi koja je u stečajnom postupku od prošle godine, dok je kancelariji advokatice Prerade, za usluge zastupanja, isplaćivan paušal.

Prema saznanjema “Vijesti”, advokatica Ana Kolarević je imala dogovor o zastupanju sa bivšim ruskim rukovodiocima Kombinata aluminijuma koji su rukovodili KAP-om i zavisnim društvima do uvođenja stečaja i isplaćivan joj je mjesečni paušal. Stečajni upravnik Prerade Zoran Janković saopštio je juče da advokatica Kolarević nije zastupala to preduzeće nakon uvođenja stečaja, a da je navedeni spor Prerada izgubila 2010. godine.

"Od ukupnog novca koji je trebalo da bude uplaćen advokatu bivših radnika Radošu Kastratoviću odbijeni su sudski troškovi, vezano za spor koji su izgubili, i taj novac je ostao u stečajnoj masi“, objasnio je Janković.

Bonus video: