Tuponja: Kažite precizno kad počinje izgradnja auto-puta

88 pregleda 5 komentar(a)
tuponja_1, Foto: S.PRELEVIĆ
tuponja_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 30.10.2014. 15:33h

Šef Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja tražio je od ministra saobraćaja, na sjednici Skupštine Crne Gore, da, građanima, precizno kaže kada će početi gradnja auto-puta.

Tuponja je podsjetio javnost da je predsjednik Vlade do sada najavljivao više puta početak gradnje auto-puta u 2103. i 2014. godini, dok je prije pet godina svečano presjekao vrpcu za početak gradnje, zajedno sa premijerima Hrvatske i Srbije, Kosor i Cvetković.

"Za razliku od Srbije i Hrvatske, Crna Gora nema ni metar auto-puta, ali zato naša zemlje u odnosu na druge dvije ima istog premijera, čija Vlada, kako vidimo, ne ispunjava obećanja niti resorni ministar zna kada će konačno početi gradnja puta“, kazao je Tuponja.

Osvrćući se na dosadašnje činjenice, najavu Vlade da će gradnja trajati četiri godine, a pritom uzimajući u obzir samo najzahtjevniju dionicu Smokovac-Mateševo, prema riječima Tuponje, ne treba velika pamet da bi se zaključilo da završetak gradnje auto-puta u povoljnom slučaju ne možemo očekivati prije 2030.godine.

"Kako se izjavama Vlade teško može vjerovati, moramo se pripremiti i na mogućnost da put neće uopšte biti izgrađen. Građani su siti obećanja, kompjuterskih animacija auto-puta, zato počnite da gradite ili odustanite, jer mi ne živimo u virtuelnom svijetu niti želimo virtuelno da putujemo", kazao je Tuponja.

Poslanik Tuponja je dodao i to da Vlada duguje kvalitetno i brzo rješenje za postojeći put kroz Platije, na kojem je za više od četiri decenije postojanja poginulo oko 1.200 ljudi, a samo u Dormiri, jednoj od crnih tačaka, podsjetio je Tuponja, stradalo je više od 60 ljudi.

Crnogorska vlada i kineska Eksim banka potpisali su danas u Podgorici ugovor o gradnji prioritetne dionice auto-puta od Bara do granice sa Srbijom.

Bonus video: