Budvanska rivijera novi zakupac "Lipke", mjesta za bivše radnike nema

Kako je kazala Katarina Kažnegra, pomoćnica izvršnog direktora “Budvanske rivijere” tom hotelu biće vraćena ili čak i poboljšana pozicija koju je nakada imao
91 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2014. 14:38h

Nakon dvije i po godine kolašinski hotel “Lipka” biće otvoren od 1. decembra.

Zakupac tog hotela, čiji je vlasnik Prva banka, narednih 12 mjeseci biće Hotelska grupa “Budvanska rivijera”. Između te dvije kompanije danas je potpisan ugovor o zakupu, čiji detalji nijesu saopšteni.

Kako je kazala Katarina Kažnegra, pomoćnica izvršnog direktora “Budvanske rivijere” tom hotelu biće vraćena ili čak i poboljšana pozicija koju je nakada imao.

“Uključivanjem “Lipke” u poslovni sistem “Budvanske rivijere” dokazujemo i na ovaj način da kontinuirano ulažemo u svoj turistički proizvod, da širimo lepezu svoje ponude i povezuje primorski i sjeverni dio. Istovremeno radimo na prepoznatljivosti svoga brenda unutar crnogorskih granica, isto kao što to činimo i van države. Upravo kroz brend “Budvanska rivijera “ i hotel “Lipka” u narednom periodu će biti prepoznat i visoko rangiran na turističkom tržištu", rekla je ona.

Prema riječima Milorada Pavleka izvršnog direktora za Upravljanje poslovnim odnosima s klijentima Prve banke, iako je objekat bio zatvoren minulih godina je dosta ulagano u njega.

“Prva banka se trudila da hotel zadrži u stanju u kojem je bio kad smo ga preuzeli. Ulaganja su bila značajna. Potpisivanje ovog ugovora i brzina ralizacije je potvrda da smo bili u pravu. Bilo je više zainteresovanih kompanija, ali mi smo izbrali Budvansku rivijeru, kao nosioca turističkog razvoja u državi. Nadamo se da će “Lipka” vratiti stari sjaj", kazao je on.

Taj hotel je od ljeta 2012. godine vlasništvo Prve banke jer je služio kao zalog za kredit firmi Bepler Investments Montenegro.

Zatvoren je u maju te godine. Prvo je odluku o zatvranju donio tadašnji menadžement, a zatim je plombe na vrata objekata stavila i inspekcija rada.

Od tada 38 radnika ne mogu da dođu do svoje radne dokumantacije, od bivših poslodavaca potražuju poreze i doprinose.

Zaostale zarade su im isplaćene zahvaljujući sudskoj presudi kojom je naložena prodaja inventara hotela.

Za bivše radnike, prema onome što je kazala Kažnagra, za sada neće biti mjesta u hotelu. Podsjećajući da su hoteli koji posluju u okviru ”Budvanske rivijere” sezonskog karaktera ona je rekla da ta kompanija ima dovoljno raspoloživog kadra.

“Imamo dovoljno radnika za početak funkcionisanja ovog hotela. Kasnije vrata će biti otvorena za prijem novih radnika, posebno ukoliko imaju kvalifikacije, odgovaraju standardima I sistematizaciji radnih mjesta u našoj kompaniji “.

Spreman novogodišnji program

“Lipka” će, očekuju u “Budvanksoj rivijeri” zadržati kategoriju “četri zvjezdice “ koju je ranije imala. Cjenovna politika će, kazala je Kažanegra, biti zasnovana na relanim osnovama. Cijene će za početak biti promotivne.

Tokom decembra polupansion sa korišćenjem svih sadržaja kolašinskog hotela koštaće 35, a tokom janura oko 50 eura. Već u februaru do maja, cijena polupansiona će opet biti 35 eura. Iz “Iz Budvanske rivijere” su najavili atraktivan novogodišnji program u tom i petrovačkom hotelu “Palas”.

“Cijena novogodišnjeg trodnevnog aranžmana na bazi pansiona u “Lipki” biće 290 eura U kolašinskom hotelu će 31. decembra nastupati Merima Njgomir, 1. januara Biljana Sečivanović i Bane Mojićević, a dan kasnije Branka Šćepanović.

U hotelu “Palas” tokom novogodišnje noći goste će zabavljati “ Miligram” i Zorica Bruncikl, 1. januara Dino Merlin, a 2. januara, u okviru “ Paštrovačke večeri” nastupaće Željko Joksimović I Toni Cetinski.

"Trodnevni aranžman na bazi pansiona sa svečanim večarama u tom hotelu je 399 eura", kazala je direktorica marketinga “Budvanske rivijere” Sanela Kahrović.

Galerija

Bonus video: