Đukanović i Skot: Nastaviti sa strukturnim reformama na tržištu rada, u penzionom i zdravstvenom sistemu

Đukanović je naglasio značaj kontinuiranih i sveobuhvatnih reformi i infrastrukturnog razvoja, i Crne Gore i regiona u cjelini, za postizanje tako postavljenih ciljeva
2 komentar(a)
Alasdair Skot, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Alasdair Skot, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2014. 19:08h

Crna Gora u narednom periodu treba da nastavi sa strukturnim reformama, u oblasti tržišta rada, penzionog i zdravstvenog sistema, saglasili su se crnogorski premijer Milo Đukanović i šef Misije MMF-a za Crnu Goru Alasdair Skot.

Đukanović je danas u Podgorici sa Skotom razgovarao o dosadašnjoj saradnji Crne Gore i MMF-a, uz konstataciju da je ona rezultat intenzivne komunikacije i međusobnog povjerenja.

"Đukanović je ukazao na stabilne parametre crnogorske ekonomije, koji su preduslov za ostvarivanje strateških ciljeva ekonomskog prosperiteta i sveukupnog ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore", kaže se u saopštenju Vlade.

Đukanović je naglasio značaj kontinuiranih i sveobuhvatnih reformi i infrastrukturnog razvoja, i Crne Gore i regiona u cjelini, za postizanje tako postavljenih ciljeva.

"Šef misije MMF-a potvrdio je spremnost te organizacije za nastavak konstruktivne saradnje sa Crnom Gorom, u cilju stvaranja preduslova za njen dalji razvoj", navodi se u saopštenju.

Bonus video: