Medojević, Šehović i Milić primaju po 150 eura, a rijetko svraćaju na sjednice

Poslanici uz platu dobijaju posebnu mjesečnu naknadu po osnovu članstva u odboru. Ako je u jednom odboru prima 150 eura, a u dva 250 eura
4 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2014. 15:22h

Odbor za ekonomiju, koji ima 13 članova, nije se izjasnio o kandidatu kojeg bi predložio Skupštini da izabere za petog člana Senata Državne revizorske institucije. Konkurs je završen 2. oktobra, a dogovoreno je da se glasa kada budu svi poslanici prisutni.

Sjednica je juče počela sa 45 minuta zakašnjenja jer se čekao Nik Đeljošaj da obezbijedi kvorum od sedam poslanika. Šest je bilo odsutno.

Pošto odbor duži period ne može da se kompletira, uradili su analizu prisutnosti poslanika za 41 zasjedanje u ovoj godini, u koju su “Vijesti” imale uvid.

Nebojša Medojević (DF) nije bio na 37 zasjedanja, Damir Šehović (SDP) 20, Srđan Milić (SNP) na 18, Milutin Đukanović (DF) 16, Strahinja Bulajić (DF) 11, Filip Vuković (DPS) i bivši poslanik Pozitivne Mladen Bojanić po 10.

Đeljošaj je odsustvovao devet puta, Almer Kalač (BS) sedam, Rešid Adrović (DPS) pet, Zoran Jelić (DPS) četiri i Veljko Zarubica jedan put.

Aleksandar Damjanović (SNP), koji je predsjednik, prisustvovao je svim sjednicama.

Poslanici uz platu dobijaju posebnu mjesečnu naknadu po osnovu članstva u odboru. Ako je u jednom odboru prima 150 eura, a u dva 250 eura.

Poslanici često odsustvo sa plenuma pravdaju time da su “sve raspravili i dogovorili” prethodno na odborima.

Bonus video: