Objavljen oglas o prodaji zemljišta na Luštici

Novi vlasnici su neposredno nakon kupovine zabranili prolaz javnim putem i ulaz na plaže, uvale, seke i mulu Arze
1418 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Slavica Kosić
Ilustracija, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.01.2019. 16:30h

Fresh nekretnine objavile su oglas o prodaji zemljišta na poluostrvu Luštica. od oko 105 hiljada kvadrata, plaže površine 5.690 m2 i austrougarske tvrđave Arza od 1.455 kvadrata .

Podsjećamo da je da je Arza, 2005. prodata rusko-crnogorsko-srpskom konzorcijumu- Akcionarska komercijalna banka, Trejd Junik Crna Gora iz Budve i RCG Invest Herceg Novi. Konzorcijum je kupio zemljište na Arzi za 4,5 miliona eura.

Novi vlasnici su neposredno nakon kupovine zabranili prolaz javnim putem i ulaz na plaže, uvale, seke i mulu Arze. Posjed je ograđen žicom i postavljena je tabla sa oznakom “privatan posjed“, a angažovao je i privatno obezbjeđenje.

Mirko Latinović vlasnik Trejd Junika je prije dvije godine u srpskim medijima na Luštici najavio izgradnju turističkog kompleksa poznatih hotelskih lanaca. Latinović, je bio Marovićev partner Svetozara Marovića, osuđenog funkcionera DPS, u brojnim poslovima u Budvi, među kojima je najpoznatiji, izgradnja stambeno-poslovnog centra TQ Plaza, u kome je Opština oštećena 20 miliona eura.

Bonus video: