Budvanski ugostitelji traže smanjen PDV

”Tražimo smanjenje poreza na zarade i doprinose za radnike, kao i suzbijanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije. Takođe, neophodno je da se smanji iznos taksi na zakup terasa ugostiteljskih objekata koje imaju na opštinskoj zemlji”, navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.10.2014. 14:00h

Udruženje ugostitelja Budve zatražili su od Vlade smanjenje stope PDV sa 19 na sedam do deset odsto, kao jednog od nameta sa kojim se suočavaju u svome poslovanju.

Predstavnici Udruženja su na sjendici Upravnog odbora sačinili zahtjeve, kako bi se otklonile brojne poslovne barijere, koje onemogućavaju poslovanje ugotstitelja.

”Tražimo smanjenje poreza na zarade i doprinose za radnike, kao i suzbijanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije. Takođe, neophodno je da se smanji iznos taksi na zakup terasa ugostiteljskih objekata koje imaju na opštinskoj zemlji”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Upravnog odbora udruženja ugostitelja.

Ugostitelji inciraju organizovanje okruglih stolova na kojima bi prisustvovali predstavnici Vlade, eksperti iz određenih oblasti u cilju unapređenju turističke ponude Crne Gore.

Bonus video: