Poziv za dodjelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote

Iz Ministarstva su objasnili da će podržati nabavku najviše dva nova ribolovna plovna objekta, duža od 12 metara, sa maksimum deset hiljada eura po plovilu
1 komentar(a)
ribarstvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
ribarstvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.10.2014. 14:50h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pozvalo je zainteresovane da se do 17. novembra prijave na Javni poziv za dodijelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta.

Podrška je namijenjena pofesionalnim ribarima, odnosno preduzećima ili preduzetnicima koji su upisani u Registar ribolovnih plovnih objekata Crne Gore, kao i podnosiocima zahtjava koji ispunjava uslove za upis.

Iz Ministarstva su objasnili da će podržati nabavku najviše dva nova ribolovna plovna objekta, duža od 12 metara, sa maksimum deset hiljada eura po plovilu.

Podrška će biti obezbijeđena i za prenamjenu najviše četiri postojeća ribolovna plovna objekta, duža od 12 metara, maksimalnim iznosom od pet hiljada eura po plovilu

Iz Ministarstva su objasnili da podnosilac zahtjeva za kofinansiranje u troškovima nabavke novog ribolovnog plovnog objekta, između ostalog, treba da dostavi pozitivno mišljenje Instituta za biologiju mora o podobnosti ribolovnog plovnog objekta, alata i opreme.

On treba da dostavi i potvrdu da je uređaj za satelitski sistem monitoringa plovila u skladu sa tehničkim zahtjevima Satelitskog sistema monitoringa ribolovnih plovnih objekata Crne Gore, dokaz da je plovilo duže od 12 metara i rješenje o registraciji iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

"Ukoliko je podnosilac zahtjeva već upisan u Registar, treba da dostavi kopiju važeće dozvole za obavljanje privrednog ribolova i dokaz o izmirenoj godišnjoj naknadi za obavljanje privrednog ribolova", navedeno je u Javnom pozivu.

Podnosilac zahtjeva za kofinansiranje u troškovima prenamjene postojećeg ribolovnog plovnog objekta treba da dostavi pozitivno mišljenje Instituta za biologiju mora o podobnosti plovila, alata i opreme, potvrdu da je uređaj za satelitski sistem monitoringa ribolovnih plovnih objekata u skladu sa tehničkim zahtjevima i važeći sertifikat o sposobnosti čamca.

Podnosilac treba da dostavi i izvod iz upisnika u brodski registar, odnosno dozvolu za plovidbu sa uvjerenjem da je ribarski brod, leut ili čamac registrovan za ribolov, rješenje o registraciji CRPS-a, kopiju važeće dozvole za obavljanje privrednog ribolova i dokaz o izmirenoj godišnjoj naknadi za obavljanje privrednog ribolova.

Zainteresovani zahtjev za dodjelu podrške za povećanje profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih vrsta mogu preuzeti na sajtu Ministarstva poljoprivrede ili u kancelarijama Direkcije za ribarstvo.

Popunjen obrazac zahtjeva i neophodnu dokumentaciju neophodno je dostaviti isključivo poštom.

Bonus video: