Bogdanović više i ne zna da li će biti fabrike čokolade na Cetinju

"Molim Vas da me, uz kontakt sa kompanijom "Chokolor", informišete o aktuelnom momentu u pogledu pomenutog projekta, kao i o mogućnostima za njegov završetak, odnosno za početak rada fabrike čokolade "Montelor" na Cetinju", navodi se u pismu
21 komentar(a)
Rastislav Karandjejev, Aleksandar Bogdanović, fabrika čokolade ugovor, Foto: Danijela Lasica
Rastislav Karandjejev, Aleksandar Bogdanović, fabrika čokolade ugovor, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 15.10.2014. 12:44h

Početak rada cetinjske fabrike čokolade prvo je bio prolongiran zbog krize u Ukrajini, a partner Prijestonice na tom poslu sada se i ne javlja.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović pisao je Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori povodom investicije kompanije "Chokolor" koja je uoči lokalnih izbora u novembru 2013. najavljena i planirana na području biznis zone "Cetinje I".

"Kako ste i sami upoznati, Prijestonica Cetinje potpisala je 11. novembra prošle godine Sporazum o tehničko – poslovnoj saradnji sa kompanijom "Chokolor", odnosno njenim direktorom Rastislavom Karandjejevim. Sporazumom je bilo predviđeno otvaranje pogona pomenute kompanije na Cetinju, što bi rezultiralo sa 53 nova radna mjesta za naše sugrađane. Nedugo po potpisivanju pomenutog dokumenta, Prijestonica Cetinje je preduzela brojne mjere kako bi privatnom partneru obezbijedila sve neophodne preduslove za početak realizacije investicije. Otud, sve što je predstavljalo obaveze naše gradske uprave, koje su proizilazile iz Sporazuma o poslovno – tehničkoj saradnji, uspješno je okončano još u prvoj polovini tekuće godine", navodi se u pismu Bogdanovića.

Dodaje se da je Prijestonica Cetinje "imala puno razumijevanje zbog konstantnih društveno–političkih nestabilnosti i ratnog stanja u Ukrajini".

"Kako do danas nije bilo novih momenata u pogledu aktivnosti privatnog partnera na uspostavljanju pogona na Cetinju, ovu priliku koristim kako bih se obratio Vama, kao ovlašćenim predstavnicima Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori, koja je i posredovala u pogledu uspostavljanja kontakta povodom ove investicije, da me, uz kontakt sa kompanijom "Chokolor", informišete o aktuelnom momentu u pogledu pomenutog projekta, kao i o mogućnostima za njegov završetak, odnosno za početak rada fabrike čokolade "Montelor" na Cetinju", navodi se u pismu.

U pismu je zatraženo i da se privatni partner izjasni povodom investicije na Cetinju.

Bonus video: