Kooperanti Nike traže pomoć od Ivanovića

Žižić je, ponavljajući razloge za odlaganje rokova preuzimanja Nike i isplate potraživanja, saopštio da je Mljekara zadužena i u kreditima, ali da je do sada oko 43 hiljade eura vraćeno banci
2 komentar(a)
kooperanti Nika, Foto: Ivan Petrušić
kooperanti Nika, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.10.2014. 14:00h

Kooperanati nikšićke Mljekare Nika, kojima se ukupno duguje oko 200 hiljada eura, tražiće od ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petra Ivanovića i lokalne uprave pomoć u naplati potraživanja.

Izvršni direktor Nike, Tomislav Žižić, kazao je kooperantima, koji su se ponovo okupili zahtijevajući novac za mlijeko koje i dalje isporučuju, da sačekaju dvije do tri sedmice i da bi ukrajinska firma Terra food trebalo da do kraja oktobra preuzme Mljekaru.

Žižić je, ponavljajući razloge za odlaganje rokova preuzimanja Nike i isplate potraživanja, saopštio da je Mljekara zadužena i u kreditima, ali da je do sada oko 43 hiljade eura vraćeno banci. Kooperanti su poručili da je to samo još jedno razvodnjavanje problema i da više ne žele da slušaju priče o usaglašavanju obaveza vlasnika i Crnogorske komercijalne banke.

„Šta mi imamo sa zaduženjem Mljekare? I dalje isporučujemo mlijeko koje vi prodajete i uzimate novac. Dokle da finansiramo Mljekaru? Gdje su naše pare koje čekamo godinu i po?“, pitali su farmeri.

Mljekaru Nika trebalo bi da preuzme ukrajinska firma Terra food, kojoj će sadašnji vlasnik Aleksandar Božović prepustiti vlasništvo pod uslovom da preuzme cjelokupan dug prema kooperantima, radnicima, državi i povjeriocima.

Ukupna dugovanja Nike iznosila su oko 2,5 miliona eura, a Mljekara, osim kooperantima, duguje i do 17 zarada zaposlenima, kojima radni staž nije povezan pet godina.

Bonus video: