Žabljačka elektrodistribucija renovirala mrežu

Saopšteno je i da potrošači sa teritorije ovih opština, Elektroprivredi Crne Gore za utrošenu električnu energiju duguju oko 1.600.000 eura, od čega 1.000.000 eura duguju domaćinstva a skoro 600.000 potrošači iz kategorije ostala potrošnja
88 pregleda 0 komentar(a)
struja, dalekovod, Foto: Arhiva "Vijesti"
struja, dalekovod, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.10.2014. 11:46h

Tokom godine elektrodistribucija Žabljak je renovirala niskonaponsku mrežu u više naselja u opštininama Žabljak i Šavnik tako da je kroz Njegovuđu, Pitomine, Kovčicu, Koča do potom u Barama i Boanu u šavničkoj opštini kao i na drugim područjima gdje su dotrajali, drveni stubovi zamijenjeni novim armirano-betonskim, a umjesto užadi postavljen je samonosivi snop, saopšteno nam je iz službe za informisanje Elektroprivrede Crne Gore.

"Elektrodistribucija Žabljak je do sada u niskonaponsku mrežu ugradila 254 drvena stuba, 91 dalekovodni drveni stub i 280 armirano-betonskih niskonaponskih stubova. U planu je da se do kraja godine rekonstruiše mreže i u Grabovici, Donjem Timar i Mokrom kod Šavnika kao i kroz Kovačku Dolinu, Suvodo, Javorje kod Žabljaka. Realizacija tih planova zavisiće od vremenskih prilika. Trenutno su u toku radovi na dalekoodu i niskonaponskoj mreži u Tepcima, a rekonstrukcija mreže na Maloj Crnoj Gori planirana je od 20-og do 24-og ovog mjeseca", navodi se u odgovoru na naša pitanja.

Dalje se kaže da je elektro mreža na teritoriji Opštine Žabljak nakon investicija u dosta dobrom stanju a svakog dana radi se na njenom daljem unapređenju kako bi se spremno dočekala predstojeća zima uz ogradu da su na Durmitoru vremenske prilike takve da uslijed jakih vjetrova i sniježnih padavina i na potpuno rekonstruisanim mrežama može doći do prekida u napajanju električnom energijom.

Saopšteno je i da potrošači sa teritorije ovih opština, Elektroprivredi Crne Gore za utrošenu električnu energiju duguju oko 1.600.000 eura, od čega 1.000.000 eura duguju domaćinstva a skoro 600.000 potrošači iz kategorije ostala potrošnja.

Bonus video: