PUPI: Neodgovoran odnos poslanika prema penzionerima

"Vlada i Skupština ne mogu da rade mimo narodne volje niti krše Ustav, stavljajući građane Crne Gore u neravnopravan položaj, što je slučaj sa radnicima sa sjevera"
2 komentar(a)
Skupština Crne Gore prazna, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore prazna, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2014. 14:42h

Odnos poslanika prema penzionerskoj populaciji, koja se nalazi u veoma teškim uslovima življenja, više je nego neodgovoran, ocijenjeno je iz Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI).

Iz te stranke su saopštili da se radi o generaciji koja je dala neprocjenjiv doprinos privrednom, ekonomskom i kulturnom razvoju Crne Gore, a da se poslanici, iako su došli u Skupštinu većinom njihovim glasovima, neodgovorno odnose prema teškim životnim sudbinama i socijalnoj bijedi.

"Gurnuli ste nas penzionere ispod leda. Uskratite sebi, Vladinim činovnicima i ministrima komoditet i svekolika razmetanja, na račun penzionerske osiromašene populacije preko 125.000, nemoćnih invalida oko 70.000 i obespravljenih radnika sjeverog dijela države", navodi se u saopštenju Partije udruženih penzionera i invalida.

Takav odnos narodnih poslanika i Vlade, kako se dodaje, obavezuje na jedinstvo i jedinstveno djelovanje penzionera i obespravljenih radnika.

"Akcionim jedinstvom i djelovanjem i protestima, prisilićemo Vladu i Skupštinu na odgovorniji odnos prema nama, bilo da se pokreću i podnose ostavke, kao nesposobnoj i neodgovornoj vlasti. Primjer radnika Metalca i postupak poslanika Demokratskog fronta (DF), Janka Vučinića treba da nam služi za primjer i podsticaj i uzor kako se treba boriti za svoja prava", ocijenili su udruženi penzioneri i invalidi.

Vlada i Skupština, kako se navodi, ne mogu da rade mimo narodne volje niti krše Ustav, stavljajući građane Crne Gore u neravnopravan položaj, što je slučaj sa radnicima sa sjevera.

"O toe ćemo dati svoj principijelan stav pred sjednicu skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, koja treba da se održi narednog petka", dodaje se u saopštenju.

Penzioneri i invalidi navode da poslanici treba da usvoje predloge o odmrzavanju penzija, kao i predlog Vučinića, kao sistemsko rješenje, da svi radnici koji su zbog stečaja ostali bez posla, a imaju preko 30 godina staža idu u penziju.

Bonus video: