Tužilaštvo ne goni Pavićevića i ostale

Đurišić je utvrdio da osumnjičene osobe ni jesu učinile nikakvo krivično djelo niti su postupali mimo ovlašćenja, iako su ih bivši radnici teretili za otimanje njihove imovine u kojoj nikad nijesu dobili vlasnički udio
109 pregleda 5 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Luka Zeković
Žarko Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.10.2014. 07:14h

Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Baru Radovan Đurišić, nakon višegodišnje istrage, odbacio je krivičnu prijavu bivših radnika barskog Tehnoprometa protiv Žarka Pavićevića, bivšeg gradonačelnika Bara i vlasnika Zavoda za izgradnju tog grada, koji je u stečaju.

Odbačene su i prijave protiv Dragana Kovačevića, aktuelnog šefa Uprave za nekretnine i bivšeg direktora Uprave za nekretnine u Baru, Slavoljuba Glišića, bivšeg direktora Tehnoprometa i još nekoliko lica, koji su sumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Đurišić je utvrdio da osumnjičene osobe ni jesu učinile nikakvo krivično djelo niti su postupali mimo ovlašćenja, iako su ih bivši radnici teretili za otimanje njihove imovine u kojoj nikad nijesu dobili vlasnički udio.

Bivši radnici Tehnoprometa, potvrdio je "Vijestima" jedan od njih Đona Janković, o svemu su obavijestili Alberta Kamaratu, visokog predstavnika Delegacije EU u Podgorici, navodeći da su nekoliko puta "dokazali i dokazaćemo da je ovaj slučaj korupcija na visokom nivou".

Bivši radnici Tehnoprometa su od Privrednog suda tražili da poništi ugovor o saradnji iz 2002. po osnovu kojeg je Pavićevićev ZIB od Tehnoprometa za 148.500 eura preuzeo imovinu, za koju tvrde da je milionske vrijednosti, pa je rasprodao trećim licima.

Bonus video: