Milić: Dokaz neodgovornosti u realizaciji strategije turizma

Hotel Mogren, u kome se nalazi počasni konzulat Austrije, zatvoren je 23. jula odlukom turističke inspekcije zbog neposjedovanja odobrenja za rad, a zatim vraćen u vlasništvo Hotelske grupe Budvanska rivijera, koja ga je mjesec kasnije ponovo otvorila
6 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2014. 11:09h

Prekid rada i zatvaranje hotela Mogren u julu, koji je više decenija bio prepoznatljivi brend, još je jedan dokaz neodgovornosti u planiranju i realizaciji strategije turizma Crne Gore, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

On se danas sastao sa bivšim poslanikom i ambasadorom Austrije u Finskoj, Kanadi, Savjetu Evrope, Vendelinom Etmejerom, sa kojim je razgovarao i o zatvaranju hotela Mogren u Budvi, usred turističke sezone.

"Iseljavanje preko 80 turista, prekid rada i zatvaranje ovog hotela u julu, koji je više decenija bio prepoznatljivi brend ove crnogorske metropole, samo je još jedan dokaz koliko je neodgovornosti u planiranju i realizaciji strategije turizma naše zemlje, a težimo da budemo ozbiljna i sigurna turistička destinacija", kazao je Milić.

Hotel Mogren, u kome se nalazi počasni konzulat Austrije, zatvoren je 23. jula odlukom turističke inspekcije zbog neposjedovanja odobrenja za rad, a zatim vraćen u vlasništvo Hotelske grupe Budvanska rivijera, koja ga je mjesec kasnije ponovo otvorila. Budvanskoj rivijeri je hotel vraćen nakon višegodišnjeg sporenja sa kompanijom Mercur, koja je bila zakupac hotela.

Milić je, kako je saopšteno iz SNP-a, na sastanku sa Etmejerom istakao značaj prisustva austrijskih investicija i kazao da očekuje da će se i dalje nastaviti sa ulaganjima u Crnu Goru, kao i da će se poboljšati ukupni investicioni ambijent i pravna sigurnost za investitore.

On je zahvalio Austriji na podršci evropskom putu Crne Gore, kao i za pomoć i podršku na osnovu kojih su realizovani brojni programi stipendiranja i studentske razmjene, zatim kulturni i obrazovni projekti u proteklom periodu.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ambasadora Austrije u Crnoj Gori, Gerald Hauser.

Austrijske diplomate su istakle važnost konačnog zaokruživanja reformi u pravosuđu, izborom Vrhovnog državnog tužioca, kako bi Crna Gora nastavila sa ispunjavanjem političkih kriterijuma iz poglavlja 23.

"Sagovornici su izrazili očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja Socijalističke narodne partije sa diplomatskim predstavnicima Austrije i da će se unaprijediti bilateralno-ekonomski odnosi između dvije države, za dobrobit njihovih građana",navedeno je u saopštenju.

Bonus video: