A2A i Vlada počeli seriju sastanaka o upravljanju EPCG

rema saznanjima "Vijesti", sastanak je počeo nešto poslije 14 sati a italijansku delegaciju primiće potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović i ministar ekonomije Vladimir Kavarić
2 komentar(a)
a2a nela_2, Foto: Shutterstock.com
a2a nela_2, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.10.2014. 14:12h

Predstavnici italijanske kompanije A2A, koja upravlja Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) s jedne i crnogorske Vlade s druge strane počeli su danas seriju sastanaka o uslovima dalje saradnje u toj elektroenergetskoj kompaniji.

Prema saznanjima "Vijesti", sastanak je počeo nešto poslije 14 sati a italijansku delegaciju primiće potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović i ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Povod sastanaka je i petodogišnji ugovor o menadžmentu sa italijanskim partnerom u većinski državnoj EPCG, koji ističe krajem ove godine.

Prema informacijama "Vijesti", Vlada i A2A sada dogovaraju uslove da Italijani dobiju dodatni petogodišnji ugovor za Elektroprivredu, a moguć je zajednički menadžment u odnosu na dosadašnji, u kojem su glavnu riječ vodili partneri.

Članovi crnogorskog pregovaračkog tima ranije su "Vijestima" saopštili da se razmatra opcija da u menadžmentu budu direktori iz obje vlasničke strukture te da u A2A ne razmišljaju o raskidu posla uprkos pritisku pojedinih akcionara te kompanije sa sjedištem u Milanu.

U Vladi su analizirali učinke rada italijanske uprave u EPCG, ali rezultati tih analiza nijesu javni.

"Procijenjeno je da je bolje da imamo strani menadžment sa dosadašnjim partnerom jer je stanje koliko - toliko sređenije nego kada su dominirali domaći rukovodioci i kada je EPCG poslovala sa ogromnim gubicima", navode izvori "Vijesti".

Bonus video: