IMOVINSKI PROBLEMI

Vlada će pokušati da vrati Katar Diar u Crnu Goru

Katari Diar je krajem avgusta saopštio da odustaje od projekta zbog nemogućnosti da riješi imovinske probleme. Vlada je nakon toga donijela odluku o ekspropijaciji privatne imovine u zahvatu tog plana i dala saglasnost Opštini Tivat da proda svoje zemljište po cijeni od 75 eura po kvadratu. Privatni vlasnici su najavili da svoju đedovinu neće dati po ovoj cijeni
96 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.10.2014. 17:50h

Pregovori sa investitorom Katari Diar počeće početkom oktobra u vezi nastavka njihove investicije u uvali Pržno-Plavi horizont, navedeno je u informaciji o prioritetnim razvojnim projektima iz oblasti turizma koje je Vlada danas usvojila.

Ovaj državni fond iz Katara je krajem avgusta saopštio da odustaje od projekta zbog nemogućnosti da riješi imovinske probleme. Vlada je nakon toga donijela odluku o ekspropijaciji privatne imovine u zahvatu tog plana i dala saglasnost Opštini Tivat da proda svoje zemljište po cijeni od 75 eura po kvadratu. Privatni vlasnici su najavili da svoju đedovinu neće dati po ovoj cijeni. Opština je tender za svoje zemljište zakazala za 16 oktobar. Ukupna vrijednost ovog turističko-stambenog projekta procjenjena je na 250 miliona eura.

U informaciji je za projekat PortoNovi u Kumboru navedeno da će idejni projekat biti završen sredinom oktobra, nakon čega će azerbejdžanska firma Sokar podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

Plan budućeg hotela “One and Only” je navedeno završen i “biće uskoro predstavljen javnosti”. Tender za izgradnju marine, kako piše, biće objavljen 6. oktobra, a izvođač radova će biti odabran početkom decembra. Kako navode sada je na gradilištu u prosjeku angažovano 250 radnika.

Dio marine 2a u Porto Montenegru biće završen do kraja ovog mjeseca, a drugio dio 2b u maju naredne godine. Stambena zgrada Ksenija biće završena u junu, a početak izgradnja kazina planiran je za kraj ove godine.

Na projektu Luštica Bej u toku je izgradnja marine i 10 stambenih objekata. Do kraja godine biće završena 72 apartmana, i trebala bi da počne izgradnja prvog od osam planiranih hotela.

Za Kraljičinu plažu - Dubovica kod Bara gdje bi turistički kompleks trebalo da gradi Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, je potpisan ugovor u junu, a sada traje rok od šest mjeseci za “ispunjavanje uslova za stupanje ugovora na snagu”.

Za Kraljičinu plažu - Sveti Stefan, gdje bi novi hotel trebalo da gradi grčka kompanija Adriatik propertiz, navedeno je da bi radovi trebali početi u prvom tromjesječju naredne godine ako Skupština do tada usvoji aneks na ugovor o zakupu ovog lokaliteta sa istim investitorom.