Neophodna podrška stabilnom i održivom rastu

2 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2014. 10:50h

Crnogorska ekonomska politika se, pored usmjerenosti na fiskalnu konsolidaciju, mora zasnivati na pružanju podrške stabilnom i održivom rastu, ocijenjeno je na sastanku predstavnika ministarstva finansija i Holandske konstituence pri Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

Ministar finansija, Radoje Žugić, je na sastanku sa izvršnim direktorom Holandske konstituence pri MMF-u, Mennom Snelom, predstavio trenutne aktivnosti tog Vladinog resora, fokusirane na pripremu budžeta za narednu godinu i dodatno unapređenje fiskalnog okvira, čiji je cilj stvaranje pretpostavki za dinamiziranje ekonomskog rasta i snaženje konkurentnosti.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je namjera Vlade da fiskalnim podsticajima u određenim sektorima privuče strane investitore koji imaju kapacitet da valorizuju prirodne resurse Crne Gore.

„Sagovornici su pozitivno ocijenili interesovanje stranih investitora za ulaganja u Crnu Goru“, navodi se u saopštenju.

Snel je pohvalio trend ekonomskog rasta koji bilježi Crna Gora, za razliku od zemalja u regionu, kao i stanje poslovnog ambijenta, kao segmenta u kome se u kontinuitetu bilježi napredak.

Bonus video: