Žugić razgovarao o širenju saradnje sa Daido metalom

Kompanija Daido metal je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, prepoznata kao ozbiljan partner i kompanija koja godinama uspješno posluje u Crnoj Gorii, pa bi, kako je zaključeno, nastavak saradnje bio na obostrano zadovoljstvo
0 komentar(a)
Sa sastanka Žugića sa predstavnicima Daido metala, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka Žugića sa predstavnicima Daido metala, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.09.2014. 16:06h

Ministar finansija Radoje Žugić razgovarao je danas sa predstavnicima japanske kompanije Daido metal o potencijalnom širenju saradnje u oblasti metaloprerade koja se, kako je ocijenjeno, do sada pokazala veoma uspješnom.

Žugić je razgovarao sa predstavnicima Daido metal grupe, Yoshiro Sanom i Yasushi Shibuyom i zamjenikom izvršnog direktora kotorskog zastupništva kompanije, Filipom Moštrokolom.

Žugić je istakao da je Vlada određena da u narednom periodu, kroz kreiranje predviljivog i stabilnog biznis ambijenta, prioritetno stimuliše aspekte razvoja koji će direktno uticati na ekonomski rast.

“Pored turizma, poljoprivrede, energetike i infrastrukture, metaloprerada je još jedna grana koja bi mogla pomoći valorizaciji bogatih resursa kojima Crna Gora raspolaže, a koji nijesu u adekvatnoj mjeri iskorišćeni. U tom smislu, Vlada je otvorena da kroz određene ekonomske preferencije za investitore podstakne razvoj metaloprivrede i u tom aspektu pomogne oporavak ekonomije”, rekao je Žugić.

Kompanija Daido metal je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, prepoznata kao ozbiljan partner i kompanija koja godinama uspješno posluje u Crnoj Gorii, pa bi, kako je zaključeno, nastavak saradnje bio na obostrano zadovoljstvo.

Bonus video: