Produžen rok za prodaju bivše kasarne na Žabljaku

Lokacija se nalazi u centru Žabljaka, u neposrednoj blizini hotela Žabljak, na udaljenosti oko 500 metara od hotela Planinka, a graniči se sa Domom zdravlja i bolnicom na Žabljaku
58 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.09.2014. 13:34h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je do 12. decembra rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju bivše kasarne “Radoje Dakić” na Žabljaku.

Produžen je i rok za otkup tenderske dokumentacije, do 5. decembra do 16 sati.

Javni poziv za učešće na međunarodnom javnom tenderu za prodaju bivše kasarne objavljen je početkom decembra prošle godine. Rok za dostavljanje ponuda je do sada produžavan četiri puta.

Na prodaju je zemljište površine 20,62 hiljade metara kvadratnih. Lokacija se nalazi u centru Žabljaka, u neposrednoj blizini hotela Žabljak, na udaljenosti oko 500 metara od hotela Planinka, a graniči se sa Domom zdravlja i bolnicom na Žabljaku. Crno jezero je od lokacije udaljeno oko dva kilometra.

Na lokaciji se nalazi 14 objekata, od kojih su četiri ruševine. Površina deset objekata je 1,72 hiljade metara kvadratnih, a površina objekata pod ruševinama 813 metara kvadratnih.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju po cijeni od pet hiljada eura i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove iz A ili B grupe, od kojih je dio izmijenjen.

Ponuđač mora biti domaći ili međunarodi hotelski brend koji je poznat kao uspješan operater kompleksa sa najmanje tri zvjezdice. Ponuđač mora dokazati da je u posljednje dvije kalendarske godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini imao promet od najmanje deset miliona eura.

Prema uslovima iz grupe B, koji moraju biti kumulativno ispunjeni, ponuđač mora imati vrijednost kapitala pod upravljanjem od najmanje 20 miliona eura, dok je prethodno bio uslov 40 miliona eura. On mora da dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine ostvario pozitivan finansijski rezultat od najmanje deset miliona eura.

Ponuđač mora imati i pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje dva hotelska rizorta od najmanje tri zvjezdice.

Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi iznos cijene za kupovinu zemljišta po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos ni u kom slučaju ne smije da iznosi manje od 114,18 eura po kvadratnom metru, odnosno 2,35 miliona eura za cijelu lokaciju.

Bonus video: