Gradnja autoputa: Obezbijediće transparentnost i u daljoj proceduri

0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ivan Brajović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 24.09.2014. 14:39h

Vlada će i u daljoj proceduri po pitanju projekta gradnje autoputa Bar-Boljare obezbijediti potpunu transparentnost, prvenstveno dostavljanjem svih relevantnih ugovora Skupštini, prije njihovog stupanja na snagu, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović.

On se danas sastao sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem, koji je pokazao interesovanje za projekat izgradnje autoputa.

Brajović je, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, upoznao Drobniča sa pozitivnim pomakom po pitanju tog infrastrukturnog projekta, posebno u dijelu odobravanja kredita od EXIM banke.

Na sastanku je bilo riječi i o ostalim značajnim projektima iz oblasti saobraćaja, potrebi pokretanja inicijative za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata na regionalnom nivou, kako kroz inicijative država regiona, tako i zajednički prema institucijama EU.

Iz Ministarstva je saopšteno da je istaknut značaj dosadašnje, ali i predstojeće, podrške EU fondova razvoju saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Bonus video: