URA Bar: Tužilaštvo da otvori predmet povodom Zarije Franovića

"Za mandata u ŽICG "učio" je engleski u Londonu na račun tog preduzeća dok je uspio da ofarba nekoliko tunela. Zatim ga je bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević zaposlio sa njegovim sinom Milošem u Opštini Bar na poziciji ekonomskih savjetnika", navode u barskom pokretu URA
119 pregleda 1 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Radomir Petrić
Zarija Franović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.09.2018. 15:11h

Zarija Franović, partijski vojnik DPS-a uništio je svako preduzeće u čijoj upravljačkoj strukturi se našao zahvaljajući bespogovornoj poslušnosti i odanosti stranci, saop[tili su iz Opštinskog odbora URA Bar.

Oni kažu da nakon svih preduzeća u vlasništvu države u čijim upravljačkim odborima je Franović bio su ostali samo minusi na računu, kao što je slučaj sa Lukom Bar.

Prema saznanjima "Vijesti" iz izvora bliskih menadžmentu, članovi Odbora direktora Luke Bar na sjednici održanoj u petak saopštili su Franoviću da više ne uživa njihovo povjerenje zbog nerealizovanog biznis plana i netačnog polugodišnjeg izvještaja koji će umjesto dobiti od 600.000 eura, imati gubitak u iznosu od oko 50.000 eura.

"Za mandata u ŽICG "učio" je engleski u Londonu na račun tog preduzeća dok je uspio da ofarba nekoliko tunela. Zatim ga je bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević zaposlio sa njegovim sinom Milošem u Opštini Bar na poziciji ekonomskih savjetnika", navode u barskom pokretu URA.

Kažu da je za Bar tragičan 31. jula 2017.godine kada je Franović imenovan je za izvršnog direktora Luke Bar.

"Od najprofitabilnijeg preduzeća koje ima strateški značaj za Bar i Crnu Goru Franović kao jedan od najistaknutijih kadrova barskog DPS-a uspio je da napravi minus, vjerovatno dijeleći sebi i svojim članovima porodice i partijskim kolegama ogromne bonuse", ističu oni.

Zaključuju da ukoliko ima tužilaštva u zemlji treba da se odmah otvori predmet povodom ovog slučaja ali i svih prethodnih "u kojima je Franović ojadio državu za beslovesne cifre novca".

Bonus video: