Počela sajamska sezona u Budvi

Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju biće dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy
50 pregleda 0 komentar(a)
Jadranski sajam Budva, Foto: Vuk Lajović
Jadranski sajam Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.09.2014. 11:51h

Jesenja sajamska sezona na budvanskom Jadranskom sajmu počela je otvoranjem 36. Sajma građevinarstva, dizajna i enterijera 2. Sajma energetike, 16. Sajma biznisa, 9. Sajma vode, vodovodi i sanitarne tehnologije i 34. Sajam bezbjednosti, zaštite i spašavanja.

"Na specijalizovanim poslovnim manifestacijama više od 110 učesnika iz 13 zemalja predstavljaju proizvode i usluge direktnim ili učešćem posredstvom zastupnika za tržište Crne Gore. Od ukupnog broja, 55 odsto je onih koji po prvi put učestvuju i na taj način tržištu čine dostupnim raznovrsne palete proizvoda i tehnoloških rješenja u sektorima građevinarstva, energetike, voda i bezbjednosti. Aktivnosti izlagača na štandovima pratiće i sadržajan tematski program, stručni skupovi i susreti, dizajnirani da u potpunosti zaokruže sajamsku platformu. Svakom pojedinačnom izlagaču i posjetiocu je to ujedno mogućnost za niz formalnih i neformalnih kontakata, otvaranje poslovnih mogućnosti i ostvarivanje komercijalnih efekata", kazao je na otvaranju izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković.

Sajam građevinarstva, dizajna i enterijera uz tradicionalne učesnike – proizvođače i distributere građevinskih materijala, alata i mašina, stolarije od drveta i aluminijuma uključuje i izlagače iz oblasti projektovanja, hidro i termoizolacije, klimatizacionih sistema, uređenja enterijera u skladu sa novim trendovima gotovih građevinskih rješenja za stambene i poslovne objekte.

Kada je riječ o Sajmu energetike posebna zanimljivost za posjetioce biće premijerna prezentacija solarne elektrane.

Sajam biznisa je okupio preduzetnike organizovane u formi Klastera i Udruženja Preduzetnica, te predstavnike Udruženja poslodavaca Crne Gore, dok će u okviru Sajma bezbjednosti, zaštite i spašavanja, Jadranski sajam u partnerstvu sa NVO "Alfa Centar" iz Nikšića, organizovati regionalnu konferenciju "Savremena bezbjednost i privatne bezbjednosne kompanije".

Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju biće dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy. Radno vrijeme Sajma je od 10 do 19 časova.

Bonus video: