U Nikšiću počinje da radi otvorena tržnica?

"Otvaranjem ove pijace oživjeli bi svi poslovni prostori u okruženju koji su sada skoro svi zatvoreni i ne pružaju mogućnost ponovnog aktiviranja. Od tih prostora zavisi život mnogih porodica, pa bi iz tih razloga bilo potrebno da se ista napravi. Oko lokacije pijace, sa svih strana, nalaze se veliki parking prostori što je povoljno za korisnike“, piše u idejnom rješenju
431 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić tržnica, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić tržnica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.09.2018. 16:21h

U nikšićkom kvartu iza bolnice uskoro bi, prema najavama gradskih vlasti, mogla početi sa radom otvorena pijaca - tržnica, prva takve vrste u gradu pod Trebjesom, gdje bi osim prodajnih štandova bila i mjesta za odmor obogaćena zelenilom.

Riječ je o zelenoj pijaci koja bi se uklanjala popodne.

"Takvih primjera u okruženju ima dosta, na primjer u Trebinju je slično. Inicijativu su podnijeli stanari kvarta u želji da se aktivira prostor jer je trenutno stanje loše”, objasnili su iz lokalne uprave.

Služba glavnog arhitekte organizuje javnu raspravu na tu temu i poziva sve zainteresovane da učestvuju i daju doprinos ideji da se na platou ulice Nikca od Rovina formira otvorena pijaca.

Javna rasprava će se održati od 30. avgusta do 21.septembra, za kada je zakazana javna tribina.

"Otvaranjem ove pijace oživjeli bi svi poslovni prostori u okruženju koji su sada skoro svi zatvoreni i ne pružaju mogućnost ponovnog aktiviranja. Od tih prostora zavisi život mnogih porodica, pa bi iz tih razloga bilo potrebno da se ista napravi. Oko lokacije pijace, sa svih strana, nalaze se veliki parking prostori što je povoljno za korisnike“, piše u idejnom rješenju.

Kako je istaknuto, u kvartu i u njegovoj neposrednoj blizini živi oko 20 hiljada stanovnika, koji otvaranjem montažne pijace ne bi morali ići u centar grada, a taj kvart, koji je nekada bio najljepši a sada je jako devastiran, otvaranjem tržnice dobio bi novi izgled jer bi došlo do aktiviranja poslovnih prostora i postepenog uređenja kvarta.

"Od kada živim ovdje ta ideja postoji, ali nikako da se realizuje. To bi bilo odlično i svima bi nam značilo puno. Možda bi i ovi zatvoreni poslovni prostori, koji sada zjape prazni, ponovo oživjeli”, kazala je stanarka kvarta, dok je novinarki “Vijesti” pokazivala plato na kome će možda biti otvorena tržnica.

Sa idejnim rješenjem otvorene pijace građani se mogu upoznati svakog radnog dana od 12 do 15 časova u kancelariji broj 3 na osmom spratu Opštine ili na internet prezentaciji Opštine Nikšić.

Bonus video: