LP: Država ima načina da spriječi preseljenje Jugopetrola

“Ne želimo da slušamo kontradiktorne izjave predstavnika crnogorske Vlade, dominantnog dijela vlasti na državnom nivou i Opštini Kotor i njihovih predstavnika u Bordu direktora 'Jugopetrola',” navodi se u saopštenju Popovića
55 pregleda 5 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.09.2014. 10:50h

Liberalna partija (LP) zatražila je hitan i nedvosmislen stav Vlade povodom najavljenog preseljenja sjedišta kompanije “Jugopetrol“ iz Kotora u Podgoricu i opoziv predstavnika države u Bordu direktora “Jugopetrola”, Dragana Radusinovića i Pavla Gegaja.

Prema tvrdnjama menadžmenta pomenute kompanije, upravo su Radusinović i Gegaj podržali preseljenje sjedišta “Jugopetrola”.

“Ne želimo da slušamo kontradiktorne izjave predstavnika crnogorske Vlade, dominantnog dijela vlasti na državnom nivou i Opštini Kotor i njihovih predstavnika u Bordu direktora 'Jugopetrola',” navodi se u saopštenju lidera LP-a Andrije Popovića.

Prema njegovim riječima, država ima načina da spriječi preseljenje sjedišta “Jugopetrola”, kompanije koja “od svog osnivanja 1947. godine predstavlja generator razvoja i dio identiteta Kotora”.

“Ukoliko se to ne desi, jasno je da se radi o još jednom perfidnom činu, daljem seljenju kotorskog kapitala, kojim se zadaje još jedan u nizu udaraca Opštini Kotor”, navodi Popović.

“Kao dio koalicione vlasti na državnom i kotorskom nivou, tražimo jasan stav crnogorske države i Vlade. Zahtijevamo hitno održavanje vanrednog zasijedanja Skupštine Opštine Kotor i ne prihvatamo nikakve stavove po ovom, za Kotor veoma značajnom pitanju 'uvijene u oblande', ma sa koje strane oni dolazili”, navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: