Benzin jeftiniji za jedan cent

Lož ulje za grijanje će od ponoći koštati 93 centa, što je dva centa jeftinije nego do sada, dok će cijena lož ulja za veleprodaju biti niža tri centa na 1,2 eura
3 komentar(a)
benzinska pumpa, Foto: Shutterstock
benzinska pumpa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.09.2014. 09:56h

Benzin će u Crnoj Gori od ponoći biti jeftiniji jedan cent, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Litar bezolovnog eurosupera 95 će u narednih 15 dana koštati 1,34 eura po litru, dok će cijena eurosupera 98 iznositi 1,37 eura.

Cijena eurodizela ostaće nepromijenjena na 1,24 eura.

Lož ulje za grijanje će od ponoći koštati 93 centa, što je dva centa jeftinije nego do sada, dok će cijena lož ulja za veleprodaju biti niža tri centa na 1,2 eura.

Posljednje korekcije cijena goriva bila je 25. avgusta kada je eurodizel pojeftinio tri centa na 1,24 eura.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Naredni obraćun će se, prema Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, obaviti 6. oktobra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 7. oktobra.

Bonus video: