Telenor šalje preduzetnike na Samit mladih Oslo

Na konkurs se mogu prijaviti svi mladi između 18 i 25 godina, koji do 17. oktobra pošalju video u trajanju do 60 sekundi, kojim promovišu svoju ideju i predstavljaju način na koji tehnologije doprinose razvoju društva
0 komentar(a)
Telenor Fondacija, Foto: Telenor
Telenor Fondacija, Foto: Telenor
Ažurirano: 10.09.2014. 12:11h

Telenor Crna Gora pozvao je mlade preduzetnike da se do 17. oktobra prijave na Samit mladih, koji će se početkom decembra održati u Oslu.

Iz Telenora su saopštili da će u okviru Telenor Samita mladih 2014, učesnici predstaviti sebe i svoje ideje o tome kako digitalne komunikacije doprinose društvenim promjenama.

„Izabrani predstavnici iz Crne Gore će otputovati za Oslo, gdje će na Samitu mladih razmijeniti ideje i iskustva sa mladima iz svih krajeva svijeta“, navodi se u saopštenju.

Samit drugi put organizuje Telenor grupa u saradnji sa Nobelovim centrom za mir.

Menadžer Telenor fondacije, Adrijana Husić, rekla je da su uslovi za konkurisanje ove godine promijenjeni, a da svi mladi koji žele da se prijave moraju da snime video mobilnim telefonom.

„Time smo cijeli koncept još više približili digitalnim urođenicima koji su odrastali uz pametne uređaje i smatraju ih dijelom svoje svakodnevnice, ali i Telenor grupi, kojoj su komunikacije i društvena odgovornost glavne okosnice poslovanja“, navela je Husić.

Na konkurs se mogu prijaviti svi mladi između 18 i 25 godina, koji do 17. oktobra pošalju video u trajanju do 60 sekundi, kojim promovišu svoju ideju i predstavljaju način na koji tehnologije doprinose razvoju društva.

Petočlani stručni žiri izabraće dva najbolja predloga na osnovu inovativnosti rješenja, originalnosti, prezentacije i primjenljivosti ideje.

Pobjednici Samita mladih, koji će biti održan od 9. do 11. decembra u Oslu, razvijaće ideje tokom sastanaka sa ekspertima i liderima iz oblasti tehnologija i komunikacija, ali i sa svojim vršnjacima.

Telenor grupa projekat pokreće na 13 tržišta u regionu Skandinavije, centralne i istočne Evrope i Azije.

Bonus video: