Prosječan avgustovski račun veći osam odsto

Akcija EPCG pod nazivom Podijelimo teret završena je 1. septembra i trenutno 25 hiljada potrošača koristi sve prednosti izmirenja duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura
0 komentar(a)
epcg_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
epcg_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 09.09.2014. 12:56h

Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 37 eura, što je osam odsto više u odnosu na jul, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su saopštili da domaćinstva u Bijelom Polju i Cetinju bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 27,5 eura, dok je najveća prosječna od 69 eurau avgustu očitana u Ulcinju.

"Oko 3,1 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko hiljadu kilovat sati (kWh), dobiće račune u iznosu od preko 100 eura.

Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 141,39 hiljada domaćinstava.

Iz EPCG su rekli da su domaćinstva u avgustu potrošila 106,27 miliona kWh električne energije, što je devet odsto više u odnosu na prošlomjesečnu potrošnju, odnosno 5,3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine.

Akcija EPCG pod nazivom Podijelimo teret završena je 1. septembra i trenutno 25 hiljada potrošača koristi sve prednosti izmirenja duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura.

„Da bi protokol ostao na snazi, neophodno je da potrošači obaveze pristigle po protokolu, odnosno ratu od 20 eura i tekući račun uplaćuju do poslednjeg dana u mjesecu“, kazali su iz EPCG.

Bonus video: