Radnici "Metalca" odložili protest zbog Grbovića

73 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.09.2014. 16:28h

Radnici nikšičkog Metalca Montavara nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem odlučili su da protest ispred zgrade Vlade najavljen za 8. septembar odlože za sedam dana.

„Predsjednik nam je kazao da postoji rješenje na vidiku i da će naredne sedmice početi da se rješava naš problem. Zamolio nas je da odložimo protest, pa iako smo navikli na neuspješna odlaganja uvažili smo njegovu molbu jer se radi o čovjeku koji se od početka trudi da nam pomogne“, kazao je predsjednik Sindikata Radisav Jauković.

Prema njegovim riječima firmu ovih dana obilaze zainteresovani investitori, pa se radnici nadaju da će neko od njih ponudi prihvatljivo rješenje za sve.

„Pored Turaka i Slovenaca, dolazili su i Poljaci, a prije dva dana i Italijani. Nadamo se da će neko od njih biti rješenje za nas“, kazao je Jauković.

Grbović je „Vijestima“ potvrdio da postoji “nekoliko kombinacija” ali da ne želi ništa da govori o njima dok neka ne bude izvjesna.

„Postoji nada, a vidjećemo šta će sve na kraju biti“, kazao je Grbović.

Radnici Metalca štrajkuju od 18. decembra. Vlasnik je sada Investiciono razvojni fond jer raniji nije vratio kredit od 1,5 miliona za koji je garancije dala država.

Bonus video: