Bivši radnici KAP-a ponovo dolaze pred Vladu

"Nastavićemo sa okupljanjima do konačne ralizacije Zakona o izmirenju obavaza i isplate otpremnina, onako kako je zbor bivših radnika prethodno donio odluku", kazao je Nikola Raković
83 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.09.2018. 11:45h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju koji već nekoliko godna potražuju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, poslije jednomjesečne pauze, ponovo će se u petak u 10 časova okupiti na protestu pred zgradom Vlade.

"Nastavićemo sa okupljanjima do konačne ralizacije Zakona o izmirenju obavaza i isplate otpremnina, onako kako je zbor bivših radnika prethodno donio odluku", kazao je "Vijestima" njihov predstavnik Nikola Raković.

On je dodao da su jednomjesečnu pauzu uskladili sa odmorima u činovnika u izvršnoj vlasti.

"Čekamo odluku Višeg suda po tužbi Vlade na dvije presude Osnovog suda u podgorici. koji su donijeli našu korist. Ističemo da su naši advokati uputili još dvije urgencije Višem sudu za brže rješevanje spora vezanog za naše otpremnine. Uputićemo svim opozicionim parlamentarnim strankama i posloničkim odlukama, koji su usvojili naš Zakon da na prvom premijerskom satu postave premijeru Dušku Markoviću pitanje zašto ga nije realizovao, budući da su otpremnine bile predviđene Zakonom o budžetu", naglasio je Raković.

Isto tako, on je dodao da penzioneri KAP-a čekaju odluku Ustavnog suda vezano za novac iz bivšeg Stambenog fonda KAP-a, u iznosu 4,2 miliona eura, koji je potrošenen nenamjenski.

"Ovaj predmet se nalazi kod Ustavnog suda već dvije godine i pored dvije urgencije naše advokatice. Nećemo dozvoliti orgnizovanu pljačku našeg placa na Tuškom put. Ostaćemo dosljedni u borbi za naša prava", zaključio je Raković.

Bonus video: