Euromost: Perović da podnese ostavku

“Perović pokušava da se ogradi od nezakonitosti koje sprovode udruženja i ako je učestvovao u svemu tome", navodi se iz Euromosta
99 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2014. 17:38h

Pozivamo direktora Fonda PIO da podnese ostavku. Ako je ne podnese pozivamo Vladu da ga odmah smijeni, jer prave sprdnju od naše države”, navodi se u reagovanju NVO Euromost povodom tvrdnji direktora Fonda PIO Dušana Perovića da su zakonito od penzija odbijali rate za kredite koje je davalo udruženje penzionera iz Bijelog Polja.

“Perović pokušava da se ogradi od nezakonitosti koje sprovode udruženja i ako je učestvovao u svemu tome, naročito u odobravanju nezakonitih zajmova na kamatu penzionerima od sredstava koja su im nezakonito umanjivana posljednje tri godine na osnovu humanitarne akcije”, saopšteno je iz Euromosta.

Ova NVO je prije tri dana medijima proslijedila kopiju ugovora iz kojeg se vidi da je Udruženje penzionera davalo kredite od 500 eura uz kamatu od tri odsto. Oni su pohvalili Centralnu banku koja je pokrenula istragu. Naveli su i da su spremni da se ispitaju i njihovi prihodi.

Bonus video: