Jelušić: Nemamo saznanja o odustajanju od projekta

"Iznenađeni smo sa jednom takvom odlukom jer smo posljednjih nekoliko mjeseci imali intezivnu i kvalitetnu komunikaciju"
5 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2014. 10:36h

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopštili su da nemaju nikakvu informaciju o obustavljanju projekta "Qatari Diar" za izgradnju ekskluzivnog turističlkog resorta u uvali Pržna u Tivtu i obustavljanju poslovanja u Crnoj Gori.

Državni sekretar Predrag Jelušić rekao je za radio Tivat da je bila "čak veoma intenzivna saradnja u cilju usvajanja planske dokumentacije koja je u cijelosti usaglašena sa željama investitora i takva usvojena na sjednici tivatskog parlamenta".

"Na taj način su se stvorile sve pretpostavke za izradu planske dokuemntacije za dobijanje neopshodnih dozvola", kazao je Jelušić navodeći da je prilikom posljednje komunikacije sa predstavnicima kompanije dogovoreno da menadžment da menadžment kompanije u intervalu od 1. do 10. septembra Ministratsvu podnese zahtjev za dobijanej urbanističko tehničkih uslova za Pržno 1.

Neriješena imovimsko pravna pitanja odnose se na realizaciju druge faze projekta Pržno 2, prenosi radio Tivat.

"Iznenađeni smo sa jednom takvom odlukom jer smo posljednjih nekoliko mjeseci imali intezivnu i kvalitetnu komunikaciju sa menadžmentom "Qatari Diar"-a u Crnoj Gori po pitanju realizacije tog veoma značajnog projekta u Crnoj Gori", rekao je Jelušić.

On je istakao da su očekivali da krajem septebra ili početkom oktobra počnu konkretni građevinski radovi u kompleksu Pržno 1 koji su podrazumijevali izgradnjui hotela kapaciteta 150 ključeva sa 5 zvjezdica i pratećih sadržaja i rezidencijalnog dijela od 76 jedinica.

U izjavi za Radio Tivat, predsjednki Borda direktora Primorja, Božidar Draganić je kazao da, ako je odluka kompanije "Qatari Diar" tačna i konačna, oni nemaju nikakav komentar.

"Oni imaju pravo na takvu odluku", kazao je Draganić.

Bonus video: