Toščelik preuzima Radvent u septembru

Firma je u stečaju od juna 2011. Od 180 radnika ostala su 24. I u ovom periodu radili su za Toščelik, Luku Bar, Genex, Bemax...
81 pregleda 1 komentar(a)
Nenad Amidžić, Foto: Ivan Petrušić
Nenad Amidžić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 27.08.2014. 10:05h

Do kraja septembra turski Toščelik, vlasnik nikšićke Željezare, preuzeće upravljanje Radventom, preduzećem koje je kupio za milion eura.

"Obavili smo sastanak sa predstavnicima Toščelika i mi ćemo popis imovine kao i sređivanje dokumentacije, završiti od 5. do 10. septembra. Do tada bi trebalo da se potpiše i ugovor, tako da bi primopredaja bila završena do kraja septembra. Desetak dana nakon potpisivanja ugovora Toščelik je u obavezi da uplati novac", kazao je "Vijestima" stečajni upravnik Radventa Nenad Amidžić.

Kako je kazao, Toščelik je iskazao namjeru da nastavi sa djelatnošću koju Radvent obavlja, a zaposleni uz podršku Ministarstva ekonomije dogovaraju o nastavku angažmana.

Prema riječima predsjednik Sindikata Slobodana Koraća predstavnici Ministarstva i Toščelika će naredne sedmice razgovarati oko eventualnog preuzimanja radnika. On se nada povoljnom ishodu, kao i da će biti mjesta i za nove radnike.

Firma je u stečaju od juna 2011. Od 180 radnika ostala su 24. I u ovom periodu radili su za Toščelik, Luku Bar, Genex, Bemax... Plate su bile redovne sa prosjekom od preko 500 eura.

"Još se nešto radi za Toščelik, ali sve dogovoreno ćemo završiti do primopredaje", kazao je Amidžić.

Bonus video: