Žugić na sastanku sa predstavnicima Lovćen banke: CBCG zainteresovana za intezivnu komunikaciju

Guverner Žugić je istakao da je CBCG zainteresovana za intenzivnu komunikaciju sa bankama, jer se, na taj način, najbolje ostvaruju zajednički interesi usmjereni na dalje snaženje bankarskog sistema i očuvanje finansijske stabilnosti
88 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Žugić, Lovćen Banka, Foto: CBCG
Radoje Žugić, Lovćen Banka, Foto: CBCG
Ažurirano: 05.09.2018. 14:50h

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa predstavnicima Lovćen banke AD, Aleksandrom Popović, predsjednicom Odbora direktora, i dr Vinkom Nikićem, glavnim izvršnim direktorom, kao i sa Sussanne Decker, potpredsjednicom DEG-a, njemačkog investiciono-razvojnog fonda, koji je strateški partner Lovćen banke.

Guverner Žugić je istakao da je CBCG zainteresovana za intenzivnu komunikaciju sa bankama, jer se, na taj način, najbolje ostvaruju zajednički interesi usmjereni na dalje snaženje bankarskog sistema i očuvanje finansijske stabilnosti, saopšteno je iz CBCG.

"Lovćen banka je profitabilna, likvidna i ispunjava propisane parametre", istakao je guverner i dodao da potrebna manja poboljšanja, prvenstveno u dijelu jačanja kapitala.

Decker je istakla da je DEG zadovoljan rastom i razvojem Lovćen banke, te da će nastaviti da podržava njene aktivnosti kroz ulaganje dodatnog kapitala i druge aktivnosti usmjerene na jačanje pozicije ove banke na domaćem tržištu.

Dogovoren je nastavak intenzivne saradnje i dijaloga o svim važnim pitanjima vizije i strategije Lovćen banke, kao i podrška planiranim aktivnostima, u okviru nadležnosti CBCG.

Bonus video: