U septembru stiže mogući kupac Novog duvanskog

„Spremni smo da budemo dosta fleksibilni kako bi zainteresovali investitora..."
0 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Boris Pejović
Novi duvanski kombinat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.08.2014. 19:19h

Za privatizaciju Novog duvanskog tokom godina nije bilo interesovanja u mjeri koja bi obavezala Tendersku komisiju da uđe u proceduru novog tendera. „U septembru imamo najavu da bi jedna kompanija mogla da dođe da pogleda fabriku.

Spremni smo da promjenimo metod privatizacije i to bi moglo biti zajedničko ulaganje“, saopšteno je “Vijestima” iz Komisije.

Spremni su da državne akcije ponude kao dio paketa koji će se ustupi investitoru u budućem zajedničkom preduzeću ako to bude po volji investitora. „Pristali bismo i na neko drugo rješenje i kada je u pitanju lokacija u odnosu na onu koju je Glavni grad predvidio.

Ako je u skladu sa propisima, nama ni to neće biti smetnja“, saopšte - no je iz Komisije. Za državu je, kako je rečeno, najvažnije da se fabrika preseli što prije kako bi se oslobodila sadašnja lokacija DKP-a jer „svaki mjesec zadržavanja na toj lokaciji zaista košta“ jer penale plaćaju kupcu zemljišta Zetagradnji..

„Spremni smo da budemo dosta fleksibilni kako bi zainteresovali investitora. Sačekaćemo septembar i nadamo se da će to interesovanje biti intenzivnije“, smatraju u Komisiji.

Krajem oktobra prošle godine Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte poništio je četvrti tender za privatizaciju Novog duvanskog jer jedini zainteresovani, konzorcijum tri kompanije - “Primat” Užice, “Partner company” i “Jaz express”, nije uspio ni nakon tri produžetka roka da uplati 7,1 milion eura za akcije.

Bonus video: