U Rudnicima boksita proizvodi se prema planu

Sindikat Rudnika boksita brine što Ministarstvo ekonomije još nije počelo da realizuje socijalni program za koji je se prijavilo 176 od ukupno 313 radnika
0 komentar(a)
Borisav Bojanović, Boksiti, Foto: Ivan Petrušić
Borisav Bojanović, Boksiti, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.08.2014. 12:36h

U Rudnicima boksita proizvodi se prema planu na rudokopu Zagrad, a ruda se i dalje lageruje za nikšićku kompaniju Neksan, koja obezbjeđuje sredstva za rad i isplatu zarada.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović, kazao je agenciji Mina-business da su danas, nekoliko dana prije roka, isplaćene zarade radnicima koje u prosjeku iznose od 240 do 570 eura, zavisno od toga da li su radnici radno angažovani i na kojem radnom mjestu.

"Pozitivno smo izenanađeni redovnošću obezbjeđenja sredstava jer kompanija Neksan, uprkos tome što još nije obezbijedila kupce za rudu, redovno ispunjava obaveze čak i po nekoliko dana ranije, shodno potpisanom ugovoru o poslovnoj saradnji sa stečajnom upravom", kazao je Bojanović.

Prema njegovim riječima, Sindikat brine što Ministarstvo ekonomije još nije počelo da realizuje socijalni program za koji je se prijavilo 176 od ukupno 313 radnika.

"Odlaskom stotinak radnika i prema mišljenju stečajne uprave, stvorila bi se mogućnost za povećanje plata radnicima koji ostaju u firmi", rekao je Bojanović.

Prema saznanjima Sindikata, još se niko nije prijavio na raspisani tender za prodaju imovine Boksita, koji se završava 22. avgusta.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi.

Na prodaju je i zemljište, kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni prigovor i reklamaciju.

Svi ponuđači dužni su da za kupovinu ukupne imovine dužnika uplate depozit od 1,4 miliona eura.

Bonus video: