MA: Dokumentacija predata Tužilaštvu

Odbor direktora je, kako se dodaje, postupio u skladu sa zakonom i predao dokumentaciju državnom tužilaštvu
9 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.08.2014. 14:09h

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines (MA) predao je državnom tužiocu kompletnu dokumentaciju o poslovanju, saopšteno je danas iz kompanije.

“Povodom medijskih objava i usljed velikog interesovanja medija za finansijski izvještaj za prošlu godinu, koji je sačinila revizorska kuća MV Konsalt, obavještavamo javnost da je MA, odmah nakon usvajanja izvještaja o reviziji, kompletnu dokumentaciju predao Tužilaštvu Crne Gore“, navodi se u saopštenju kompanije.

Odbor direktora je, kako se dodaje, postupio u skladu sa zakonom i predao dokumentaciju državnom tužilaštvu, jer je nezavisni revizor u prošlogodišnjem izvještaju o poslovanju konstatovao određene nepravilnosti u finansijskim izvještajima za prethodne godine.

Iz MA su saopštili da se menadžment kompanije na tu temu neće dalje oglašavati.

MA je prošlu godinu završio sa ukupnim minusom od 41,8 miliona eura, a ako se tome dodaju dugoročne obaveze, to akcionarsko društvo ima dug od preko 68 miliona eura.

To je, prema pisanju Vijesti, pokazao izvještaj revizorske kuće MV Konsalt, čime se ispostavilo da je minus višestruko veći nego što je prikazivala prethodna uprava, predvođena Zoranom Đurišićem.

Bonus video: