Poreska uprava utvrdila 110 nepravilnosti na sjeveru države

Fokus rada inspektora Poreske uprave tokom prošle sedmice bio usmjeren i na poreske obveznike u sjevernim opštinama, i to Berane, Plav i Gusinje
56 pregleda 1 komentar(a)
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.08.2014. 14:25h

Inspektori Poreske uprave su, u okviru borbe na planu suzbijanja sive ekonomije, tokom prethodne sedmice obavili ukupno 562 provjere regularnosti poslovanja poreskih obveznika i nepravilnosti utvrdili kod njih 110.

Iz Ministarstva finansija i Poreske uprave saopšteno je da je zbog utvrđenih nepravilnosti izdato 113 prekršajnih naloga u iznosu od ukupno 202,33 hiljade eura, kao i 17 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Izrečena je mjera zabrane obavljanja djelatnosti kod šest lica, odnosno pečaćenje četiri objekta”, navedeno je u saopštenju.

Iako je, kako se dodaje, određeni broj inspektora iz kontinentalnog dijela privremeno, radi aktuelne glavne turističke sezone, preraspoređen na primorje, vodi se računa da cijela teritorija Crne Gore bude pokrivena inspekcijskim nadzorom, kako bi se obezbijedila potpuna jednoobraznost i neselektivnost u postupanju.

U tom smislu je fokus rada inspektora Poreske uprave tokom prošle sedmice bio usmjeren i na poreske obveznike u sjevernim opštinama, i to Berane, Plav i Gusinje, gdje su u okviru inspekcijskih kontrola, u subotu i nedjelju uočene brojne nepravilnosti i u skladu sa zakonom izrečene adekvatne mjere.

Tako je kod obveznika Bio produkt iz Plava, picerija Belami, uočena nepravilnost neevidentiranje prometa i podnijet prekršajni nalog od 3,8 hiljada eura.

Zbog utvrđivanja nepravilnosti tokom inspekcijskih kontrola, podnijete su prekršajne prijave protiv još sedam obveznika - Belon group Popović iz Berana, Bedrije Šahmanovića iz Plava odnosno ugostiteljske radnje Aqua, kao i Gusinjana Kale Hakaja (Alipašini izvori, restoran Krojet), Alije Kukića (ugostiteljska radnja Karanfil), Denisa Nikočevića (kafeterija Montenegro), Hamdije Bekteševića (Ćevabdžinica Mimoza) i Amela Berzatića.

Ministarstvo finansija i Poreska uprava pozivaju sve poreske obveznike da posluju u skladu sa zakonom, kako bi izbjegli oštre kazne, kao i sve građane da zaštite svoja prava prijavom nepravilnosti Call centru Poreske uprave na broj 19707.

Bonus video: