Odgovorili iz ŽPCG: Protiv Rmandića vodili više postupaka

314 pregleda 2 komentar(a)
željeznička stanica, Foto: Luka Zeković
željeznička stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2018. 16:00h

Menadžment Željezničkog prevoza odgovorio je na reakciju većinskog Sindikata tog preduzeća, objavljeno u utorak u “Vijestima” pod naslovom “Sindikat ŽPCG podržao stav sekretara“.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti.

“Nakon najnovijeg oglašavanja Sindikalne organizacije ŽPCG - prevoz putnika vezano za istupanje u javnosti njihovog sekretara g. (Mirka) Rmandića, dobili smo informaciju da taj sindikat stoji iza njegovih tvrdnji, pritom ipak pojašnjavajući činjenicu da je on razmještajem unaprijeđen jer je sa mjesta pratioca kola raspoređen na mjesto rukovodioca službe. Sindikat ističe human gest g. Rmandića vezano za vraćanje putnici izgubljenog novca, što je gest za pohvalu, iako nam nije najbolje jasno kako je i ta putnica imala kod sebe u vozu toliki novac, ali to nije tema kojom bismo se ovom prilikom bavili.

Da priča bude zaokružena i javnost dobije pravu informaciju o ovoj temi, a u vezi sa očuvanjem imidža ŽPCG u javnosti i povjerenja putnika koje se u saopštenju dovodi u kontekst sa „nepravednim“ odnosom menadžmenta prema zaposlenom i sekretaru Sindikalne organizacije ŽPCG - prevoz putnika g. Rmandiću, ovom prilikom navodimo još nekoliko bitnih činjenica. Gospodin Rmandić je svakako „uživao“ povjerenje dijela putnika, ali svi su izgledi najviše onih koji su kod njega, kad je radio na poslovima pratioca kola, mogli dobiti prevoz po „povlašćenim“ uslovima, dakle bez vozne karte. Zbog takvog njegovog rada, po prijavi revizora vozova protiv gospodina Rmandića je vođeno više disciplinskih postupaka, pri čemu je i sadašnji predsjednik Sindikalne organizacije ŽPCG - prevoz putnika, tada na mjestu revizora vozova, protiv g. Rmandića pokretao disciplinske postupke zbog nepravilnog rada. O kakvom se odgovornom radniku ŽPCG radi, koji svakodnevno ukazuje na nepravilnosti u našem Društvu, da napomenemo i interesantnu informaciju da se od njegovog razmještaja na drugi posao pojedini putnici često raspituju kod sadašnjih pratilaca kola o tome kada je na vozu gosp. Rmandić kako bi došli do „povlašćenih“ voznih karata.

Naglašavamo da ovim reagovanjem završavamo sa saopštenjima vezanim za istupanja g. Rmandića, a javnosti i našim cijenjenim putnicima ostavljamo da donesu svoj sud o tome ko se iskreno zalaže da ŽPCG bude bolja i uspješnija firma, menadžment ŽPCG ili g. Rmandić i nažalost ovom prilikom i Sindikalna organizacija ŽPCG - prevoz putnika”, navedeno je u reagovanju.

Bonus video: