Gubitak Instituta "Simo Milošević" više od milion eura

Gubici Instituta u prvoj polovini 2014. viši su 73 odsto nego u istom prošlogodišnjem periodu
68 pregleda 4 komentar(a)
Institut Dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut Dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.08.2014. 13:18h

Gubitak Instituta "Simo Milošević" u prvoj polovini godine iznosio je 1,08 miliona eura, 73 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Poslovni prihodi kompanije na kraju juna su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, pali jedan odsto na 4,2 miliona eura.

Poslovni rashodi Instituta porasli su 9,6 odsto na 5,05 miliona eura, od čega se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 2,85 miliona eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju drugog tromjesečja iznosila je 69,6 miliona eura, 0,4 odsto manje nego u uporednom periodu.

Na tender za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta dostavljena je samo jedna ponuda, od International Wellness Group

Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije iznosile su 5,08 miliona eura, a kratkoročna 4,93 miliona eura.

Na tender za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta dostavljena je samo jedna ponuda, od International Wellness Group.

Tenderska komisija za privatizaciju je na sjednici 8. maja ove godine otvorila ponudu londonske kompanije koja je za 56,48 odsto dionica ponudila 10,03 miliona eura.

Planiran je investicioni program od 222 miliona eura u razvoj postojećih i novih kapaciteta i ulaganje u medicinsku opremu u iznosu od deset miliona eura za osam godina.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je 31. januara tender za prodaju 56,48 odsto državnog kapitala u Institutu po početnoj cijeni od deset miliona eura.

Zainteresovani su ponude prvobitno mogli dostavljati do 29. aprila, ali je rok produžen do 8. maja.

Tender za privatizaciju Instituta prvi put je raspisan 16. aprila 2008, ali je u septembru 2009. godine poništen, jer je austrijska kompanija Christof Management International odustala od kupovine

Zainteresovanih za kupovinu državnog udjela u Institutu "Simo Milošević" nije bilo na tenderu objavljenom u februaru 2011. godine.

Tender za privatizaciju Instituta prvi put je raspisan 16. aprila 2008, ali je u septembru 2009. godine poništen, jer je austrijska kompanija Christof Management International odustala od kupovine.

Zdravstveni centar u Igalu najveća je i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu. Kompanija je vlasnik i ekskluzivne Vile Galeb, koja je sagrađena 1979. godine isključivo za potrebe tadašnjeg predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

Bonus video: