U toku pregovori o odvoženju grita

U Brodogradilištu su trenutno zadovoljni uposlenošću. Na remontu su dva broda iz Monaka, dugogodišnjeg prijatelja Brodogradilišta kompanije Dabinović
0 komentar(a)
Brodogradilište Bijela, Foto: Arhiva "Vijesti"
Brodogradilište Bijela, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.08.2014. 16:19h

Sa holandskom Damen Shipyards grupom, zainteresovanom za kupovinu Jadranskog brodogradilišta, u toku su pregovori o rješavanju problema koji usporavaju privatizaciju, kao što je odvoženje grita, saopštio je izvršni direktor preduzeća iz Bijele, Petar Tušup.

"Pitanje je termina i načina odvoženja grita, kao i koliko je vremena potrebno, kada se svi preduslovi ostvare da taj grit bude uklonjen. Jer, riječ je o velikim količinama, koje se ne mogu izvesti iz Brodogradilišta ni za mjesec ili dva", kazao je Tušup za Radio Jadran.

Prema njegovim riječima, u situaciji kada je privatizacija neophodna, a dugoročna vizija većinskog vlasnika za Boku je razvoj nautičkog turizma, a ne brodoremont, postavlja se pitanje koja je opcija realnija.

"Bitno je napomenuti da kompanije koje su i dalje zainteresovane za privatizaciju Brodogradilišta, svoje buduće aktivnosti više vezuju za remont jahti i megajahti, nego za remont brodova", rekao je Tušup.

U Brodogradilištu su trenutno zadovoljni uposlenošću. Na remontu su dva broda iz Monaka, dugogodišnjeg prijatelja Brodogradilišta kompanije Dabinović.

"Imamo još po jedan brod iz Hrvatske, Malte i Kipra, dva su crnogorska od kojih je jedan Jadran. Obavljaju se i pripremni radovi jednog broda iz Italije", naveo je Tušup.

U narednom periodu očekuje se remont još četiri ponuđena broda – po jedan iz Hrvatske, Italije, Grčke i Kipra.

Bonus video: