SNP Bar: Ulaganje u Sutomore i obaveza i potreba

Iz SNP-a podsjećaju da se tokom turističke sezone, kao i svake prethodne, ponavlja saobraćajni kolaps na Jadranskoj magistrali na prilazima Sutomoru
269 pregleda 3 komentar(a)
Sutomore, Foto: Anto Baković
Sutomore, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.08.2014. 13:46h

Barska lokalna uprava još nije shvatila da je ulaganje u Sutomore i obaveza i potreba u cilju razvoja turizma i grada, kao i poboljšanja standarda građana, ocijenili su u Opštinskom odboru Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz SNP-a podsjećaju da se tokom ove turističke sezone, kao i svake prethodne, ponavlja saobraćajni kolaps na Jadranskoj magistrali na prilazima Sutomoru.

"Kolone automobila, autobusa i šlepera se protežu od Kufina i južnog portala Sozine do ulaska u Bar, a u centru Sutomora vlada potpuni haos. Na autobuskoj stanici u Sutomoru, koja je prije improvizacija nego što je zaista autobuska stanica, neprestano pristižu međugradski i međunarodni autobusi koji se okreću na magistrali, čime se dodatno usporava već do krajnjih granica otežano kretanje vozila", navedeno je u saopštenju Opštinskog odbora SNP-a.

Na autobusku, kao i na Željezničku stanicu, kako se dodaje, sa svih strana Sutomora pješke stižu i sa nje odlaze putnici, sa prtljagom i malom djecom, prelazeći magistralu i čekajući autobuse tik uz nju, jer drugog mjesta za čekanje nema.

"Isto je i sa lokalnim ulicama koje od Jadranske magistrale vode ka svim sutomorskim naseljima", kažu iz SNP-a.

Saobraćajni policajci, kako su dodali, neupješno pokušavaju da uspostave red, u uslovima u kojima je red nemoguć, što je slaba utjeha za građane Sutomora i turiste kojima je svaki izlazak na jedinu saobraćajnicu koja Sutomore povezuje sa ostatkom svijeta prava trauma.

"Ljudi koji žive u Sutomoru vezani su za odlaske u Bar, zbog raznih svakodnevnih potreba, a turisti bi iz Sutomora ponekada i da prošetaju, do nekih drugih plaža i do nekih drugih gradova na našem primorju, jer to je valjda bit turizma. Na nama je da im to omogućimo, jer smo opština koja živi od turizma, danas mnogo više nego u ranijem periodu dok je u Baru postojala i privreda", poručili su iz SNP-a.

Novac za rješavanje ovog saobraćajnog "Gordijevog čvora" u centru Sutomora Vlada je, kako podsjećaju, obezbijedila, uz potreban i neophodan uslov da se i Opština Bar uključi tako što će obezbijediti projektnu dokumentaciju, mnogo prije početka ove turističke sezone.

Međutim, tek polovinom jula ove godine Opština je raspisala tender za izradu projektne dokumentacije.

"Tako će i ovo ljeto proći uz saobraćajne gužve, koje osim mještana Sutomora, dodatno ometaju pružanje kvalitetne usluge turistima i stvaraju loš utisak na samom ulazu u grad", zaključili su u SNP-u.

Bonus video: