Stečajna uprava Ofis centra traži od Radunovića 140.000 eura

Oni tvrde da nije vratio kredit u iznosu od 140.300 eura kojeg mu je ta firma odobrila 5. maja 2008. godine
316 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 13:23h

Stečajna uprava Ofis centra, koju zastupa advokat Radoš Kastratović podnijela je tužbu Privrednom sudu protiv Slavena Radunovića, poslanika Nove srpske demokratije i bivšeg vlasnika tog preduzeća jer tvrde da nije vratio kredit u iznosu od 140.300 eura kojeg mu je ta firma odobrila 5. maja 2008. godine.

U tužbi se navodi da je Ofis centar, kao preuzimalac duga, sa Radunovićem kao dužnikom i preduzećem Zetagradnja kao povjeriocem, zaključio ugovor o preuzimanju Radunovićevog duga 16. maja 2008. Navedeno je i da je petogodišnji grejs period, tokom kojeg dužnik nije trebalo da izmiruje obavezu istekao 11. juna 2013. godine, ali i da Radunović nije izmirio taj dug.

Radunović je bio suvlasnik Ofis centra sa partnerom Zoranom Vukoslavčevićem, kojem je 2010. u potpunosti prepustio vođenje firmu. Rudunović je potom firmu prepustio Beograđaninu Aleksandru Laziću.

Ofis centar je 9. aprila ove godine, na zahtjev jedne advokatske kancelarije i duga od svega 4.000 eura otišao u stečaj, a NLB Montenegrobanci je ostao dužan za nevraćeni kredit u višemilionskom iznosu.

Radunović je bio suvlasnik Ofis centra sa partnerom Zoranom Vukoslavčevićem, kojem je 2010. u potpunosti prepustio vođenje firmu

Stečajna uprava Ofis centra, koju vodi upravnik Milan Mane Kastratović, tužbom traži da Radunovića Privredni sud obaveže da vrati 140.300 eura s

amatom od dva odsto na godišnjem nivou od 11. juna 2013. godine do konačne isplate i pravosnažne presude, i pod prijetnjom prinudne naplate. Oni od suda traže i da donošenjem privremene mjere sud Radunoviću zabrani da otuđi ili optereti nepokretnosti na katastarskoj parceli br.1186, podbroj 8, PD 139, PD 23 i PD 24, upisane u list nepokretnosti br. 1202 KO Podgorica I, kao i nepokretnosti na katastarskoj parceli 1257, PD 82, upisane u list nepokretnosti br. 1008 KO Podgorica I.

Stečajna uprava strahuje da bi Radunović mogao da proda imovinu koju posjeduje prema zvaničnoj evidenciji. Novac za koji ga stečajna uprava tereti bio bi dio stečajne mase od koje se isplaćuju potraživanja povjerilaca Ofis centra. Punomoćnik Ofice centra u stečaju zato traži da sud naloži Upravi za nekretnine da u list nepokretnosti izvrši upis ove privremene mjere do pravosnažnog okončanja sudskog postupka.

Radunović: Duga nema od 2009.

Radunović je “Vijestima” kazao da nije upoznat sa tužbom, ali da je očekivao da će se nešto desiti kada je čuo da je za stečajnog upravnika postavljen Mane Kastratović, bliski prijatelj premijerovog brata Aca Đukanovića. Kastratović je zastupao Đukanovića u Bordu direktora pljevaljskog Rudnika uglja.

Radunović je naveo da je tačno da mu je njegova firma odobrila stambeni kredit 2008. godine koji je trebalo da vraća od 2013.

“Međutim, u aprilu 2009. godine sam kao zaposleni - zamjenik direktora i suvlasnik sa direktorom potpisao ugovor kojim sam oslobođen vraćanja ovog kredita na ime istog iznosa otpremnine. Time niko nije oštećen i taj dug više ne postoji, pa je i tužba bespredmetna. Sve ove ugovore imaju u Privrednom sudu. Ja sam do tada bio suvlasnik firme. Stečaj je uveden pet godina kasnije”, naveo je Radunović.

Bonus video: