"Regent" otvorio kapije: Novi biser u Boki kotorskoj

Dizajner enterijera Tino Zervudaki učinio je da unutrašnjost hotela podsjeća na luksuzan brod
64 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2014. 14:16h

Prvi bokeljski hotel sa pet zvjezdica, reprezentativni “Regent Porto Montenegro“, od minulog vikenda, kada je otvorio svoja vrata, uvrstio je Tivat na listunajprestižnijih destinacija u regionu.

Stručnjaci britanskog studija „ReardonSmith Architects“ iz Londona poslužili su se lokalnim i graditeljskim nasljeđem palata na obalama jezera na sjeveru Italije da stvore jednostavnu i elegantnu spoljašnjost hotela u srcu tivatske marine, dok je dizajner enterijera Tino Zervudaki učinio da unutrašnjost hotela podsjeća na luksuzni putnički brod.

Nekoliko novinara juče je bio u prilici da obiđe luksuzni hotel koji gostima nudi mora nudi 51 prostranu i bogato opremljenu sobu i 35 apartmana i rezidencija. Svaka soba ima spektakularan pogled ili na Bokokotorski zaliv ili na impozantne planine u zaleđu Tivta, a u 55 miliona eura vrijednom objektu već boravi 100-njak gostiju iz zapadne i sjeverne Evrope, Rusije, SAD, Kanade, ali i Crne Gore.

Među njima je i čuvena američka glumica, fotomodel, kabare-igračica i dizajnerka Dita fon Tiz. Njen portret urađen u Swarovski kristalima, prodat je u subotu veče na humanitarnoj aukciji u “Regentu” za 30.000 eura.

Iako su trenutno na snazi promotivne cijene smještaja, pa najjeftinije noćenje u dvokrevetnoj sobi košta oko 370 eura sa svim taksama, da bi se odmaralo u “Regentu” valja imati dublji džep. Tako je, na primjer, cijena većine kolača u “Regentovoj” francuskoj poslastičarnici u prosjeku šest eura.

“Prvo spektakularno vjenčanje u našoj dvorani imamo u septembru. Na našem primorju nedostaje luksuzno opremljenih velikih sala za ovakva dešavanja i druga slična okupljanja. Smatramo da će nam to, uz SPA centar, biti glavni adut za dobru popunjenost i tokom zime”, kaže portparolka “Regenta” Elena Ljiljanić.

SPA i wellness menadžer Arman Avin dolazi sa Balija, a on i njegovo osoblje nude niz specifičnih tretmana koji koštaju od 55 do 455 eura. Na čelu tima koji vodi drugi po redu “Regentov” hotel u Evropi, a tek sedmi iz lanca “Regent Hotels & Resorts” u svijetu, je Mihael Poš iz Austrije.

Iz Crne Gore je 99 od 149 radnika

Elena Ljiljanić je jedna od ukupno 22 Tivćana koji su dobili posao u “Regentu”. Od ukupno 149 zaposlenih, 99 je iz CG. Ostatak čine voditelji pojedinih hotelskih odjeljenja, od kojih većina ima veliko iskustvo u radu u prestižnim svjetskim hotelskim lancima.

”Boris Šemsudinović, šef restorana je radio za Aman u Turskoj i na Svetom Stefanu, direktor prodaje i marketinga je Francuz, a šef kuhinje iz Singapura. Nastojimo da zaposlimo što više domaćih radnika, pozitivno je što ljudi dosta dobro poznaju jezike i generalno su veoma prijatni i ljubazni”, kaže direktor “Regenta” Mihael Poš.

Poš: Cilj je da vratimo goste iz Evrope

oš smatra da je osnovni problem turističke Crne Gore to što je relativno nepoznata u svijetu. On ističe da su Rusi, kojih je oko 35-40 odsto ukupnog broja gostiju u “Regentu PM” važni, ali ne i primarno tržište za taj i sve druge hotele “Regenta”.

“Veoma su nam važni gosti iz zapadne i sjeverne Evrope, SAD, ali nećete vjerovati, i iz Južne Amerike, posebno Brazila, i što je najbolje, oni možda i najviše znaju o Crnoj Gori. Računamo i na turiste iz Japana.

Gosti iz država zapadne Evrope bili su primarni strani turisti u Crnoj Gori prije rata u bivšoj Jugoslaviji, ali se nakon toga oni ovdje više nikada nisu u pravom smislu vratili. Mi namjeravamo da to ispravimo”, kaže ovaj energični turistički menadžer sa dugogodišnjim stažom u prestižnim njemačkim hotelima.

Galerija

Bonus video: