Još ništa od skupljih cigareta

Perić (Rokšped) smatra da je dobra strana toga što neće porasti cijene cigareta u maloprodaji, ali nije dobro što akcizni kalendar nije usvojen jer je važan za suzbijanje sivog tržišta
3 komentar(a)
Parlament, skupština Crne gore, Foto: Luka Zeković
Parlament, skupština Crne gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.08.2014. 05:58h

Iako je od juče trebalo da se blago povećaju cijene duvanskih proizvoda i tečnog naftnog gasa, to se neće desiti jer predlog izmjena Zakona o akcizama poslanici nisu usvojili do kraja proljećnog zasijedanja koje je završeno.

Iz Ministarstva finansija “Vijestima” je rečeno da su zbog važnosti tog akta sa aspekta njegovog uticaja na ostvarenje budžetskih prihoda predložili Vladi da traži da se održi vanredna sjednica parlamenta na kojoj bi se taj akt razmotrio. Prema Poslovniku Skupštine, vanredno zasijedanje se može održati od danas do 1. oktobra.

Direktor za ekonomsko komercijalne poslove kompanije Rokšped Prokopije Perić ocijenio je za “Vijesti“ da je dobro što se akcize nijesu povećale, pa neće poskupjeti maloprodajne cijene cigareta, ali da nije dobro što akcizni kalendar nije usvojen jer je važan za suzbijanje sivog tržišta.

Opširnije u štampanom izdanju „Vijesti“ za subotu, 2. avgust.

Bonus video: