Vladan Dubljević predsjednik borda pljevaljskog Rudnika uglja

Najveći pojedinačni vlasnik Rudnika je italijanski A2A, a brat premijera Aco Đukanović ima od oko 11,7 odsto
214 pregleda 3 komentar(a)
Vladan Dubljević, Foto: Savo Prelević
Vladan Dubljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2014. 15:59h

Predsjednik Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja je pomoćnik ministra ekonomije Vladan Dubljević, jednoglasna je odluka na današnjoj konstitutivnoj sjednici borda kompanije.

Vlada je juče predložila za predstavnike oko 31 odsto državnog kapitala Rudnika Dubljevića, sadašnjeg predsjednika borda Zorana Gospića (DPS) i dosadašnjeg člana Munira Redžovića (SDP), što je juče potvrdila Skupština akcionara. Smijenjen je član odbora Avdo Ajanović (DPS). Na jučerašnjoj četvorosatnoj sjednici akcionari su promijenili Statut preduzeća i od sada šef borda, koji će danas biti izabran, ne mora biti iz Pljevalja.

Dubljević šef Odbora Rudnika uglja?

Najveći pojedinačni vlasnik Rudnika je italijanski A2A, a brat premijera Aco Đukanović ima od oko 11,7 odsto. Na njegovu inicijativu u aprilu je smijenjen menadžment kompanije. Za direktorsko mjesto prijavilo se 67 kandidata.

Kapital Đukanovića zastupa će Neda Ivović, a do sada je to činila Vesna Bogdanović. Udio italijanske komapnije A2A, koja ima skoro 40 odsto akcija Rudnika uglja, zastupaju dosadašnji članovi borda Masimo Tiberga, Paolo Roseti i Flavio Bjanko.

Bonus video: