Novi luksuzni hotel u Tivtu primio prve goste

Najjeftinije noćenje u dvokrevetnoj sobi ovog ultraluksuznog objekta ranga pet zvjezdica trenutno košta 368 eura
381 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2014. 13:18h

Novoizgrađeni prvi hotel u Boki Kotorskoj sa pet zvjezdica, luksuzni “Regent Porto Montenegro” u istoimenom tivatskom nautičkom centru, otvorio je svoja vrata i primio prve goste iz zapadne i sjeverne Evrope, SAD i Rusije

Ovaj spektakularan objekat nudi 51 sobu i 35 luksuznih apartmana, a drugi po redu u Evropi i sedmi u svijetu hotel čuvenog lanca „Regent Hotels and Resort“.

“Sa velikim oduševljenjem najavljujemo otvaranje hotela Regent Porto Montenegro, najnovijeg objekta u rastućem lancu hotela Regent Hotels & Resorts“, izjavio je tim povodom Mark Lettenbichler, direktor grupacije “Regent Hotels & Resorts”. “Naš hotel, restorani i spa će još vise unaprijediti ono što je već predodređeno da bude nova lifestyle destinacija na Mediteranu.”- prokomentariosao je on dolazak tog brenda u Tivat i Crnu Goru.

Inspirisani renesansno-venecijanskim stilom pomiješanim s lokalnim arhitektonskim referencama idizajnom, eksperti u projektovanju hotela - biro “ReardonSmith Architects” iz Londona, spojili su jake nautičke i lokalne reference u izgradnju zdanja “Regent Porto Montenegro”. Tino Zervudachi, dizajner enterijera, dizajnirao je hotel u cilju stvaranja doživljaja boravka na luksuznom brodu cime se odaje počast marini Porto Montenegru u čijem se srcu hotel nalazi.

Ovaj luksuzni objekat na samoj obali mora nudi 51 prostranu i bogato opremljenu sobu i 35 apartmana i rezidencija. Svaka soba uživa spektakularan pogled ili na Bokokotorski zaliv ili na impozantne planine u zaleđu Tivta.

“Svi restorani imaju spoljašnje terase uz more a sam objekat se može pohvaliti najvećim izborom kvalitetnih šampanjaca na Balkanu. Otvoreni bazen dugačak 20 metara pruža otvoren pogled na Bokokotorski zaliv. À la carte meni restorana The Dining Room nudi mediteranska jela pripremljena od najfinijih domaćih i sezonskih sastojaka. The Gourmet Corner je predivna poslastičarnica i pekara koja nudi bogat izbor peciva, raznih vrsta slastica, čokolada i svježe pripremljenih pica. The Library Bar sa svojim kaminom u središnjem dijelu nudi bogat izbor najboljih svjetskih konjaka i viskija. Ovdje gosti takođe mogu uživati u popodnevnom čaju i slasnim slatkim i slanim zalogajima inspirisanim Mediteranom i Azijom. Otvoreni Italian Garden uz more okružen je fontanama i uređenim baštama, stvarajući spektakularno mjesto za uzitak u zalasku sunca i posebne događaje”, navela je portaprol “Regent Porto Montenegro” hotela Elena Zaputović-Ljiljanić. Prema njenim riječima sala The Ballroom Teodo novog hotela koja može da primi i do 200 gostiju savršeno je mjesto za vjenčanja iz snova, konferencije, balove i druge slične događaje.

Novi hotel ima i poseban spa i wellness centar koji nudi međunarodne tretmane i tretmane inspirisane azijskom tradicijom, a gosti takođe mogu uživati u zatvorenom bazenu, turskom kupatilu, sauni, parnom kupatilu, kompletno opremljenom fitness centru i juice baru sa osvježavajućim pićima.

“Naš hotel omogućava pronicljivim gostima iz svih krajeva svijeta da otkriju Crnu Goru u posebnom stilu, uz ljepotu Bokokotorskog zaliva. Sa zadovoljstvom očekujemo prijem naših gostiju u ovaj prelijepi objekat”, izjavio je Michael Posch, direktor hotela “Regent Porto Montenegro”.

“Regent” trenutno nudi posebne promotivne cijene svojih usluga pa tako najjeftinije noćenje u dvokrevetnoj sobi ovog ultraluksuznog objekta ranga pet zvjezdica, sada košta 368 eura.

Iz menadžmenta novog hotela ističu da je interesovanje za “Regent Porto Montenegro” veoma veliko na tradicionalnim tržištima na kojima posluje čuvena tajvanska franšiza “Regent Hotels and Resorts”, pa je zabilježeno i do 50 rezervacija smještaja u novom hotelu dnevno. Već je bilo interesovanja i za organizovanje ceremonija vjenčanja u novom hotelu tokom jula, ali im se nije moglo izaći u susret jer objekat tada još nije bio potpuno završen i opremljen.

U izgradnju ovog hotela površine oko 20 hiljada kvadrata, kompanija “Adriatic Marinas – Porto Montenegro” investirala je preko 55 miliona eura.

Galerija

Bonus video: