USSCG: Popović da nas ne uvlači u političke igre

Popović je ranije kazao da USSCG može uticati na donošenje važnih odluka preko poslanika Demokratskog fronta (DF), Janka Vučinića, koji je iz nje potekao
3 komentar(a)
Danilo Popović, Foto: Savo Prelević
Danilo Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.07.2014. 17:45h

Rukovodstvo Unije slobodnih sindikata Crne Gore pozvalo je, kako su naveli “bivšeg kolegu Danila Popovića” da prestane da se bavi insinuacijama i uvlačenjem USS-a u političke igre, “koje on sa svojim istomišljenicima svako malo (bolje rečeno kada mu to bude naručeno) pokreće oko formiranja tzv. radničke partije”.

Popović je kao predsjednik Skupštine Saveza sindikata Crne Gore, prije dva dana na konferenciji za novinare, kazao da nije član grupe koja osniva radničku partiju ali da je ta ideja dobra i da još ne zna da li će im se kasnije pridružiti. U tok kontekstu je kazao da USS ima poslanika u Skupštini svog bivšeg funkcionera Janka Vučinića (Demokratski front).

“Bivši kolega Popoviću, nije Janko Vučinić predstavnik USS u Skupštini Crne Gore, nego je predstavnik građana i Demokratskog fronta, a predstavnici USS u Skupštini su svi oni poslanici koji su spremni da podrže naše opravdane inicijative. Za razliku od tebe bivši kolega Popoviću, Janko je podnio ostavku na sve sindikalne funkcije, kada je odlučio da se politički angažuje, a ti se skoro trideset godina pokrivaš sindikalnom funkcijom, iza koje politički mešetariš i zavijaš u crno radničku klasu Crne Gore”, navedeno je u reagovanju USS-a.

Oni su naveli da je Popović već jednom pokušao da osnuje radničku partiju, ali je doživio fijasko “kao što će i sada, jer pravi sindikati su, po svojoj definiciji, nezavisni od poslodavaca, političkih partija i vjerskih organizacija”.

“Naravno i tada je, kao što će i sada, sindikalno članstvo prepoznalo da ti ne osnivaš tzv. radničku partiju da bi ona štitila radničke, već neke tebi znane interese. Mi ti poručujemo, da ćeš radničku klasu najbolje zaštiti kada se jednom, konačno, povučeš sa sindikalnih funkcija, jer ti odavno više nijesi sindikalac, već biznismen i to, za naše prilike, veoma bogat. Upravo zbog tebe smo, bivši kolega Popoviću, formirali USS, jer ste ti i tvoji istomišljenici politizovali i izbirokratizovali SSCG. Zbog toga te pozivamo da tvoje dragocjeno vrijeme (jer vrijeme je novac) ubuduće posvetiš 'reformama' tvoga SSCG-a, a da se okaneš Unije slobodnih sindikata Crne Gore”, navedeno je u reagovanju.

Bonus video: